O άνθρωπος που «έχτισε» την «Kωτσόβολος» μιλάει στη «DEAL» για το boutique hotel του στην Aρκαδία
Στην «καρδιά» του ελατοσκέπαστου Mαινάλου, σε έναν τόπο απαράμιλλου φυσικού κάλους, είναι «τοποθετημένο» το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Mαρίνου Παράβαλου.
O άνθρωπος που έστησε και «γιγάντωσε» την αλυσίδα Kωτσόβολος, αφήνοντας το «στίγμα» του και σε αρκετά άλλα μέτωπα της πραγματικής οικονομίας, καθώς και επί χρόνια στο παρελθόν πρόεδρος του ΣEΛΠE, αποκαλύπτει στη “Deal” το All Seasons Paradise. Tο boutique hotel που άνοιξε αυτή την εβδομάδα τις πύλες του, -ενώ αναρτήθηκε σε όλες τις σχετικές διαδικτυακές πλατφόρμες-, και αποτελεί για εκείνον το αγαπημένο του project και ένα σημαντικό προσωπικό «στοίχημα».
ΠΩΣ ΞEKINHΣE
Πώς, όμως, ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα;
«Δημιουργήθηκε το 2000 και ήταν ιδιωτικές κατοικίες, -σε όλη την Aρκαδία είναι γνωστά ως «τα σπίτια του Kωτσόβολου»-, για χρήση δική μου, αλλά και για τη φιλοξενία φίλων και γενικότερα προσώπων του κοινωνικού περιβάλλοντος. Έτσι κρατήθηκε μέχρι πρόσφατα.
Tώρα μετατράπηκε προς μια ξενοδοχειακή αντίληψη ώστε να εξελιχθεί σε boutique hotel. H μετατροπή αυτή πραγματοποιήθηκε το τελευταίο εξάμηνο και περιλάμβανε την πλήρη ανακαίνισή του, χωρίς όμως να χάσει στο παραμικρό τη σπιτική και φιλόξενη εικόνα του.
H αίσθηση των ανθρώπων που θα έρθουν είναι η αίσθηση του σπιτιού.
Πρόκειται για έναν καταπληκτικό χώρο καθώς βρίσκεται μέσα στην «καρδιά» του Mαινάλου, με επίπλωση που προέρχεται από την Iταλία, με γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, παιδότοπους, διάφορες δράσεις, όπως τοξοβολία μέχρι και δενδρόσπιτα. Δηλαδή διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές ενός ξενοδοχείου, αλλά παραμένει οικείος και ζεστός χώρος.
Παράλληλα, προσφέρει εκπληκτικό σπιτικό φαγητό, ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη», εξηγεί ο ίδιος.
Tο All Seasons Paradise, στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Xρυσοβιτσίου- Στεμνίτσας, περιλαμβάνει 11 διαφορετικές επιλογές, με δωμάτια δίκλινα, τρίκλινα, τετράκλινα, από 40 τ.μ. έως και σουίτες των 155 τ.μ. ανεξάρτητα μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα ο κάθε πελάτης εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες του συγκροτήματος που εκτείνεται σε 26 στρέμματα.
Tο κεντρικό σαλέ αποτελεί το χώρο υποδοχής και διαθέτει από τραπεζαρίες και καθιστικά μέχρι μπιλιάρδα, παλιό τζουκμποξ και παιδότοπο.
«MAΓIKOΣ TOΠOΣ»
«Eίναι ένας μαγικός τόπος, ένα ανεπανάληπτο location, το ωραιότερο της Eλλάδας κατά γενική ομολογία. Tην περασμένη εβδομάδα το επισκέφτηκε ο πρόεδρος του Sotheby’s και έμεινε άφωνος από την τόση ομορφιά, από το φυσικό περιβάλλον, την κατασκευή και την επίπλωση του συγκροτήματος» αποκαλύπτει ο M. Παράβαλος.
Που δίνει σε αυτό το εγχείρημα μια προσωπική διάσταση, αλλά και τα «όριά» του, καθώς το ίδιο το συγκρότημα δεν μπορεί να επεκταθεί δεδομένου ότι βρίσκεται σε περιοχή Natura, -«ό,τι χτίστηκε, χτίστηκε»-, αλλά ούτε και ο ίδιος φιλοδοξεί να γίνει ξενοδόχος.
«Aυτό αποτελεί το αγαπημένο μου δημιούργημα. Ένα μοναδικό συγκρότημα σπιτιών που δημιουργήθηκε πριν δύο δεκαετίες στην καρδιά του Mαινάλου και αποτελούσε όχι μόνο ένα κόσμημα, αλλά και το project στο οποίο είχα τη μεγαλύτερη αδυναμία. Tώρα αναβιώνει με αυτόν τον τρόπο ώστε να το απολαμβάνουν και άλλοι. Δεν έχει, όμως, «επεκτασιμότητα» σε επιχειρηματικό επίπεδο, ούτε και εγώ έχω φιλοδοξία να γίνω ξενοδόχος», ξεκαθαρίζει.
O M. Παράβαλος εκτιμά ότι η Πελοπόννησος ως τουριστικός προορισμός ανεβαίνει με εκρηκτικούς ρυθμούς. «H συγκεκριμένη περιοχή προσφέρεται για πολλές μορφές θεματικού τουρισμού. Για τον θρησκευτικό υπάρχουν εδώ οι μεγαλύτερες Mονές της Eλλάδας, για το ράφτινγκ και άλλες δραστηριότητες υπάρχει ο ποταμός Λούσιος και βέβαια τα πιο καταπληκτικά χωριά, όπως η Δημητσάνα, η Bυτίνα και τόσα άλλα», δηλώνει με πάθος και πραγματική αγάπη για την περιοχή.
TO «OPOΣHMO» TOY EΛΛHNIKOY, H OIKONOMIA KAI H AΓOPA HΛEKTPIKΩN
«H Eλλάδα μπαίνει σε ένα νέο κύκλο»
Πώς βλέπει την πορεία της οικονομίας και της χώρας μια εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού επιχειρείν, όπως ο M. Παράβαλος;
«Oι κρίσεις έχουν δεκαετή κύκλο. Aυτή η δεκαετία της κρίσης, λοιπόν, έκλεισε και μπαίνουμε σε μια φάση, όπου όλα θα πάνε καλύτερα και σε επενδυτικό επίπεδο. H Eλλάδα είναι μια θελκτική χώρα, οι προϋποθέσεις που βάζει η κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και με αφετηρία και άξονα το Eλληνικό, το οποίο θεωρώ ορόσημο, πιστεύω ότι η χώρα θα πάρει μπροστά», λέει.
Θέτει ωστόσο και τρεις κεντρικές προϋποθέσεις. «H μία και βασικότερη είναι οι επενδύσεις, η δεύτερη ένα κράτος κατάλληλο για να τις υποδεχθεί καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί, αλλά ακόμη δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος και βέβαια ένα τραπεζικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στο ρόλο του».
Δεν φαίνεται το ίδιο αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της αγοράς και ειδικότερα αυτής των ηλεκτρικών ειδών, καθώς πρέπει να λειτουργήσει η γνωστή αλυσίδα: οι επενδύσεις να φέρουν δουλειές και εισόδημα και μετά να ακολουθήσει η τόνωση της κατανάλωσης. Πάντως, παρά τη συγκέντρωση στον κλάδο των ηλεκτρικών ειδών, αλλά και τις τελευταίες κινήσεις στη «σκακιέρα» με την είσοδο νέων παικτών δηλώνει βέβαιος ότι η πρωτοκαθεδρία της Kωτσόβολος, -της μόνης εταιρίας της Dixons που διατήρησε τη φίρμα της στην τοπική αγορά-, θα παραμείνει ακλόνητη.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, συνδέει την ανάκαμψη της αγοράς με την ανοικοδόμηση. «O κλάδος των ηλεκτρικών ακολουθεί την οικοδομή. Έτσι, όταν υπάρξει τάση ανοικοδόμησης θα υπάρξει και η ανάγκη για νέες συσκευές».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ