Το πλέον αισιόδοξο αποτέλεσμα θα είναι η συρρίκνωση του ΑΕΠ στο 3,8% το 2011 που προβλέπει το ΔΝΤ όπως σχολιάζει η Credit Suisse μετά τα στοιχεία που έδειξαν συρρίκνωση μόλις στο 6,9% το β΄ τρίμηνο του 2011. Από την άλλη η ίδια πιστεύει είναι επιτεύξιμος στόχος το ΑΕΠ να συρρικνωθεί κατά 5%.
Στην έκθεσή της επισημαίνεται επίσης ότι λόγω της χαμηλότερης του αναμενόμενου είσπραξης εσόδων, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί κοντά στο 10%, έναντι του στόχου 7,6% του ΔΝΤ.
Σε ότι αφορά την ανεργία, η CS, αναφερόμενη στα στοιχεία που έδειξαν αύξησή της στο επίπεδο-ρεκόρ του 16,6% τον Μάιο, σημειώνει πως το ευρύ κοινό έχει πλέον αρχίσει να εξαντλείται από την λιτότητα και αυτό μπορεί να αποτελέσει τον «τζόκερ» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα.
Από την πλευρά των τραπεζών, η αδύναμη οικονομία είναι ξεκάθαρα αρνητική. Ωστόσο, η οικονομία είναι εδώ και καιρό αδύναμη, σχολιάζει η CS, που θεωρεί ότι στην καλύτερη περίπτωση τα επισφαλή δάνεια θα παραμείνουν αμετάβλητα το β’ τρίμηνο και ενδεχομένως και το γ’ τρίμηνο.
Επίσης, εκτιμά πως οι εκροές καταθέσεων μπορεί να ξεπεράσουν για τον Ιούνιο τα 6 δισ. ευρώ, ή το 3% επί των υπολοίπων καταθέσεων, ως αποτέλεσμα της ύφεσης και των αυξημένων φόβων που εκφράστηκαν τον Ιούνιο για χρεοκοπία της Ελλάδας.