”Λόγω της ανεπαρκούς κείμενης νομοθεσίας (Ν. 3668/2008 , άρθρο 1, παρ. 1), μετά την αφαίρεση των παράνομων μηχανισμών από τις αντλίες υγρών καυσίμων που διαπιστώθηκε από τους ελέγχους ότι έκλεβαν αποσφραγίζονται οι αντλίες, χωρίς ουσιαστική και αποτρεπτική ποινή για τους δράστες” γι’ αυτό και το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προωθεί την ψήφιση τροπολογίας με αυστηρότατες ποινές όπως είναι η αναστολή λειτουργίας των πρατηρίων που παρανομούν, έως και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, πέραν των χρηματικών προστίμων.
Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνοντας την έκπληξή του για ποιό λόγο ανακινήθηκε από τους πρατηριούχους το θέμα της δράσης κυκλωμάτων καταδολίευσης αντλιών υγρών καυσίμων στην αγορά ενώ είναι γνωστό, όπως σημειώνει το υπουργείο, ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι για πρώτη φορά τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προέβησαν σε 50 ελέγχους και εντόπισαν τον τελευταίο καιρό, μηχανισμούς καταδολίευσης αντλιών υγρών καυσίμων, που εξαπατούσαν και έκλεβαν τους καταναλωτές. Κατόπιν τούτου, προέβησαν σε σφράγιση των παράνομων αντλιών. Δυστυχώς, λόγω της ανεπαρκούς κείμενης νομοθεσίας (Ν. 3668/2008 , άρθρο 1, παρ. 1), μετά την αφαίρεση των παράνομων μηχανισμών αποσφραγίζονται οι αντλίες, χωρίς ουσιαστική και αποτρεπτική ποινή για τους δράστες.
Το υπουργείο έχει προχωρήσει στη σύνταξη τροπολογίας με αυστηρότατες ποινές (αναστολή λειτουργίας των πρατηρίων που παρανομούν, έως και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, πέραν των χρηματικών προστίμων). Η τροπολογία ήδη προωθείται για ψήφιση. Συνεπώς, μόνο απορία προξενεί οποιαδήποτε αναφορά σ’ αυτό το θέμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που δίνεται λύση, τόσο με την ενεργοποίηση αυστηρών ποινών, όσο και με την εφαρμογή του συστήματος εισροών -εκροών, η ΚΥΑ για την καθιέρωση του οποίου ήδη υπεγράφη και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 1980/21-21-10).