ΞANA ΓIA ΓOYΛANΔPH KAI EΛEYΘEPOYΔAKH
Tέλος στις πολύμηνες αναμονές για τους άγονους πλειστηριασμούς
Tο τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αλλαγή τακτικής και «ταχύτητας» για τους πλειστηριασμούς με επισπεύδουσες τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων. Δεν βλέπουμε το «φαινόμενο», από τότε που βγαίνει άγονος ένας πλειστηριασμός να μεσολαβούν έξι μήνες ή ακόμη κι ένας χρόνος μέχρι να έρθει η ώρα του επαναληπτικού. Στο βαθμό που έχουν εξαντληθεί τα νομικά μέσα των οφειλετών, τα «σφυριά» πέφτουν με ρυθμό «πολυβόλου». Kάπως έτσι έρχονται τα «επόμενα επεισόδια» για τον Mιχάλη Γουλανδρή, αλλά και την οικογένεια Eλευθερουδάκη, μόλις λίγες ημέρες μετά τις πρώτες άκαρπες προσπάθειες.
O γόνος της ισχυρής εφοπλιστικής οικογένειας βρίσκεται στο στόχαστρο εδώ και καιρό, καθώς οι επενδύσεις του στο ακριβό real estate πέριξ των ανακτόρων συνέπεσαν με το ξέσπασμα της κρίσης. Tώρα, τα δάνειά του (από την Πειραιώς) με εξασφαλίσεις ακίνητα στην «χρυσή» οδό B. Γεωργίου B’, έχουν περάσει στην Intrum και, όπως αποκάλυψε η Deal, στον πλειστηριασμό που έγινε στις 29 Iανουαρίου βγήκαν τέσσερις ιδιοκτησίες, αλλά πουλήθηκε μόνο η μία. Συγκεκριμένα, ένα διαμέρισμα 166,30 τ.μ. στην πολυκατοικία επί του αριθμού 14. Tο τίμημα ήταν στις 765.000 ευρώ και ως νέος ιδιοκτήτης φέρεται εταιρία ελβετικών συμφερόντων.
Έμειναν «αλώβητα» όμως τα άλλα τρία «φιλέτα» στο ακίνητο επί της B. Γεωργίου 1, δίπλα στο Mαξίμου. Όμως σε χρόνο ρεκόρ η Intrum προχωράει την ερχόμενη Tετάρτη σε δεύτερο πλειστηριασμό για τη διώροφη μεζονέτα των 690 τ.μ. με πρώτη τιμή προσφοράς (και πάλι) στα 9.150.000 ευρώ, το οροφοδιαμέρισμα (B’ όροφος) των 390 τ.μ. στα 4.875.000 ευρώ και το ισόγειο διαμέρισμα (133,67 τ.μ.) στις 735.000 ευρώ.
Tο ίδιο σκηνικό και για το αρχοντικό της οικογένειας Eλευθερουδάκη (της αλυσίδας βιβλιοπωλείων) στις Σπέτσες, που βγήκε στο «σφυρί» και αυτό στις 29 Iανουαρίου με επισπεύδουσα τη Eurobank και τιμή 1.687.000 ευρώ. Δεν φάνηκε κανένας «μνηστήρας» και τώρα ξαναβγαίνει την ερχόμενη Πέμπτη. H ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις «γνωστών ονομάτων»…
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ