Όταν κάποιος ασθενεί, ζητά από τους γιατρούς να του χορηγήσουν φάρμακα. Όταν, ωστόσο, δεν μπορεί να βρει βοήθεια από αλλού, αναγκάζεται να… κάνει «ενέσεις» στον εαυτό του. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Κίνας, οι άστοχοι χειρισμοί της οποίας οδήγησαν στο να «ξεφύγει» ο κορωνοϊός από την επαρχία Wuhan, όπου πρωτοεμφανίστηκε, οδηγώντας πρωταρχικά την ίδια τη χώρα σε παράλυση.
Με την κατανάλωση να έχει φτάσει στα τάρταρα και την κύρια βιομηχανία της να υπολειτουργεί, η χώρα του «κόκκινου δράκου» χρειάζεται τόνωση και γρήγορα. Η «ένεση», με την οποία η χώρα ελπίζει ότι θα τονωθεί όσο χρειάζεται η οικονομία της, έρχεται από την Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB), η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες που προωθούν την εφαρμογή κεντρικών πολιτικών του Πεκίνου.
Η CDB, προσέφερε περισσότερη οικονομική υποστήριξη στις επιχειρήσεις που έχουν να υλοποιήσουν μεγάλα επενδυτικά προγράμματα, ώστε αυτές να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχουν από το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Από τις 28 Φεβρουαρίου, η αναφερόμενη τράπεζα έχει διαθέσει δάνεια οικονομικού ύψους 144,1 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 20,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την αποκατάσταση της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής και 26 δισεκατομμυρίων γουάν για τον έλεγχο της επιδημίας, σύμφωνα με την CDB.
Την ίδια ώρα, το Πεκίνο θα προχωρήσει σε βελτίωση των μηχανισμών συντονισμού για τη σταθεροποίηση της οικονομίας σε έξι κεντρικούς τομείς: σταθερότητα στην εργασία, στα χρηματοοικονομικά, στο εξωτερικό εμπόριο, στις ξένες επενδύσεις, στις εσωτερικές επενδύσεις, αλλά και αναφορικά με τις προσδοκίες της αγοράς. Ο κεντρικός στόχος των κινήσεων εντοπίζεται στην αποτελεσματική αντίδραση κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, αλλά και στη σταθερή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Τις αποφάσεις έλαβε το κεντρικό κυβερνητικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Lee Kechiang.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ