Ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τους 100 νέους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας ( ΚΑΔ) οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι των οποίων εντάσσονται στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μάλιστα όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών από την ερχόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί σημαντικά το πλαίσιο προστασίας.
Συγκεκριμένα το υπουργείο ανακοίνωσε την επικαιροποιημένη λίστα στην οποία περιλαμβάνονται τόσο οι ΚΑΔ που είχαν ήδη ενταχθεί στα μέτρα όσο και αυτοί που εντάσσονται από σήμερα.
Εντάσσονται 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις -550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες
Στην ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι «υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1.200.000 μισθωτούς και μηνιαίο τζίρο περί τα 8,3 δισ. ευρώ, όπως και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων.
Καλύπτεται με αυτό τον τρόπο, για τον μήνα Μάρτιο, ένα σημαντικό κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας που πλήττεται, ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Προφανώς η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες ημέρες. Και συνεχίζει να επιδεινώνεται.
Γι’ αυτό, από την επόμενη εβδομάδα, θα διευρυνθεί σημαντικά το πλαίσιο προστασίας».
Τι γίνεται στην περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ
Επίσης διευκρινίζει ότι «Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ έναν από τους κατωτέρω εντάσσονται στα μέτρα στήριξης. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων. Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης».
Καταστήματα λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in-a-shop), που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, εξαιρουμένων των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.
Επιχειρήσεις έκδοσης πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Μητρώο Online Media) που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) κατά την έκδοση της παρούσας ή θα υποβάλουν σχετική αίτηση εγγραφής και θα ενταχθούν σε αυτό κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας επιτροπής της ΓΓΕΕ.
Αναλυτικά ολόκληρη η επικαιροποιημένη λίστα του υπουργείου Οικονομικών εδώ.