Πέτσας: Από τη δικαιοσύνη θα ξεκινήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων

Από τη Δικαιοσύνη θα ξεκινήσει η επιστροφή στην κανονικότητα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό με άνοιγμα, στις 27 Απριλίου, των υποθηκοφυλακείων, των ειρηνοδικείων και των πρωτοδικείων, για συγκεκριμένες διαδικασίες.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα, ωστόσο ακόμα δεν έχει έρθει αυτή η στιγμή και επανέλαβε πως θα είναι μια διαδικασία σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη.

 

«Πρόκειται για μια δύσκολη άσκηση που και πάλι καλούμαστε να λύσουμε όλοι μαζί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η αρχή μπορεί της επιστροφής στην κανονικότητα μπορεί να γίνει από ομάδες πληθυσμού που έχουν μικρότερο κίνδυνο για επιπλοκές, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φέρνοντας το παράδειγμα των μικρών καταστημάτων ή και των σχολείων, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες.

 

Ενώ τόνισε πως πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους Έλληνες για το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων πιθανότατα στις 27 Απριλίου.

 

Παράλληλα ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ