Άνοιγμα με ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο

Στο επίκεντρο τραπεζικές μετοχές

 

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο.

 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 664,58 μονάδες σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,33%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,58 εκατ. ευρώ.

 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,37 %.

 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+3,47%), της Εθνικής (+1,74%), της Alpha Bank (+1,30%), και της Eurobank(+1,24%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-1,18%), της ΕΥΔΑΠ(-0,82%) και της Lamda Development(-0,32%).

 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+1,93%) και των Τραπεζών (+1,28%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-0,57%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,27%).

 

Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 16 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Δρομέας+15,17% και Κυριακούλης+8,87%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου -4,63% και Ιντρακόμ -2,48%.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ