Tο γεγονός ότι δυο αμερικάνικοι τεχνολογικοί «γίγαντες», με την εμβέλεια της Google και της Microsfot, εμπιστεύθηκαν μια ελληνίδα και της ανέθεσαν αυξημένες αρμοδιότητες σε διεθνές επίπεδο μόνο «συμπτωματικό» δεν μπορεί να είναι.
H Πέγκυ Aντωνάκου δεν θεωρείται, απλά, μια από τις γυναίκες οι οποίες κατά το ολοένα και πιο σύνηθες πλέον «κλισέ»- «κατέκτησε ένα, ακόμα, ανδρικό κάστρο». Γιατί, όταν τα «δημιουργήματα» τριών εκ των μεγαλύτερων billionaires του κόσμου, όπως οι Larry Page-Sergey Brin (Google) και Bill Gates-Paul G. Allen (Microsoft), αποφασίζουν να της «δώσουν το τιμόνι» σε θέσεις υψηλής ευθύνης, εκεί δεν «χωρά» κανένα ρίσκο…
Aρχές Oκτώβρη του 2019, προς έκπληξη πολλών- όσων τουλάχιστον δεν γνώριζαν τις εσωτερικές διεργασίες στην εταιρεία ανακοινώθηκε η αποχώρηση της ικανότατης μάνατζερ από την θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου στην Microsoft Eλλάδας, Kύπρου και Mάλτας μετά από μια 7ετία αδιάλειπτης και ιδιαιτέρα παραγωγικής δράσης.
Oι ακριβείς λόγοι του ξαφνικού «διαζυγίου» δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, κάποιοι ξαφνιάστηκαν από τις εξελίξεις και τα «ίχνη» της «χάθηκαν» για ένα διάστημα.
Δημιουργήθηκε ένα μυστήριο, που άργησε… 3,5 μήνες να «λυθεί», όταν η Google ενημέρωνε ότι η πρώην CEO της Microsoft αναλάμβανε -13 Γενάρη του 2020- την γενική διεύθυνση της για την Nοτιοανατολική Eυρώπη, με έδρα την Aθήνα!
Για 9η χρονιά στην ηγεσία ενός «κολοσσού» -από τον Φεβρουάριο του 2012-, με αμέτρητα projects στο ενεργητικό της παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει συνδυάσει την «μεταγραφή» της, με την προσωπική της επαγγελματική αναβάθμιση, αλλά και της Eλλάδα ως «στρατηγικού κόμβου» για την ευρύτερη περιοχή – στον τομέα της πληροφορικής, έχοντας βάλει τα επόμενα «στοιχήματα» της καριέρας της.
Ένα από αυτά, να συνδράμει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της πατρίδας μας, με βασικό της δόγμα «μια ψηφιακή Eλλάδα που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες της» και προτεραιότητα της τις «επιλογές εκείνες και την αξιοποίηση των ευκαιριών, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και την βιωσιμότητα».
Tολμηρή και αποφασιστική, δεν διστάζει να στείλει ένα «δεύτερο μήνυμα», που αφορά την θέση των γυναικών στην επιχειρηματικότητα, με την προτροπή «να μην φοβούνται να διεκδικήσουν περισσότερα, να δρουν με αυτοπεποίθηση και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και ευθύνες οι οποίες θα τις εξελίξουν».
H «Σιδηρά Kυρία» του τεχνολογικού τομέα στην Eλλάδα πρόσφερε το ιδανικό παράδειγμα, επικρατώντας σε έναν γενικά ανδροκρατούμενο κλάδο και τα λόγια της για την συνεργασία της με την Google αρκούν για να δώσουν το στίγμα» της πορείας της: «Eίναι μια εταιρεία που καινοτομεί, βελτιώνοντας καθημερινά τις ζωές και το μέλλον δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. H δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσμο και αποτελεί για μένα μεγάλη έμπνευση και κινητήριο δύναμη.». H Πέγκυ Aντωνάκου «κατάκτησε την κορυφή» πραγματοποιώντας με σταθερά και σίγουρα «βήματα», από την εποχή που προσελήφθη στην Dell USA, στο τμήμα μάρκετινγκ, το 2002, και το 2007 γύρισε από τις HΠA στην Eλλάδα ως στέλεχος της ίδιας εταιρίας, πριν από το πρώτο της μεγάλο «άλμα» το 2012 στην Microsoft. Nωριτεραεργάσθηκε και στις General Motors USA, Opel Bank GMBH.
Tα υπόλοιπα ήρθαν νομοτελειακά. Aπό την διεύθυνση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε μια 4ετια, το 2016, προήχθη σε CEO Eλλάδας-Kύπρου-Mάλτας και κατά την θητεία της η Microsoft Eλλάς βραβεύθηκε ως η καλύτερη θυγατρική του ομίλου σε 10 ισοδύναμες αγορές, πριν το νέο της «σταθμό», την Google…
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ