Τη στιγμή που οι εταίροι πιέζουν για αποκρατικοποιήσεις και οι Ευρωπαίοι απαιτούν εδώ και τώρα αποτελέσματα, η Ελλάδα φαίνεται ότι έχει στρέψει τις ελπίδες της προς την αραβική αγορά.
Έτσι αυτή τη στιγμή με τη ρότα που παίρνουν οι εξελίξεις σε ότι αφορά το οικονομικό μέλλον της χώρας, ο Βενιζέλος και το αρμόδιο επιτελείο του Οικονομικών ελπίζουν στον δικό τους…πρίγκηπα.
Μάλιστα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ.Ευ.Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του ΚΕΠΠ με τίτλο «Ελλάδα, Μεσόγειος και Αραβικός Κόσμος»,επιβεβαίωσε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες που κάνει λόγο για επέλαση επενδύσεων στην Ελλάδα από Άραβες επιχειρηματίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ κ.Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι στον πρωθυπουργό με αφορμή τη συμφωνία στην οποία προχωρά το Κατάρ στην Ελλάδα, ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” που εκμεταλλεύονται τα Μεταλλεία Χαλκιδικής,το παραπάνω αποτελεί το δεύτερο…κρούσμα για το τι μέλλει γενέσθαι στο υψίστης σημασίας ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.
Σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ανοίγουν πολύ σημαντικές δυνατότητες και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του αραβικού κόσμου, ενώ σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία διαγωνισμού για το Ελληνικό.
Τουρισμός και ενέργεια
Την ίδια ώρα ο ίδιος ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες, θα δουν το φως της δημοσιότητας σε διεθνές επίπεδο ενότητες δελεαστικών ακινήτων για τουριστική ανάπτυξη.
«Το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης, είναι απλό, καθαρό και ειλικρινές», σημείωσε ο Ε. Βενιζέλος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι οι επιχειρηματίες από τον αραβικό κόσμο θα ανταποκριθούν.
Ακόμη, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό τον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, λέγοντας ότι ανοίγεται ένα πολύ μεγάλο γήπεδο συνεργασίας της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε σίγουρος για το ενδιαφέρον του αραβικού κόσμου γύρω από τα ποσοστά κρατικών ελεγχόμενων εταιριών, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, τη ΔΕΠΑ αλλά και το ΔΕΣΦΑ.