Νέα επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας για να εισπράξει τη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου.
«Η δεξιά κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα πίσω, και πρέπει ν’ αντικατασταθεί από μια προοδευτική κυβέρνηση μ’ ένα σαφές πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», υποστήριξε σε συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας.
Αναφέροντας πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που διχάζει την ώρα που η χώρα χρειάζεται ενότητα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «δε γίνεται να κυβερνάς διαρκώς επιτιθέμενος, στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού και να διχάζεις την κοινωνία».
«Έχει μια τεράστια ευθύνη διότι είναι ο πρωθυπουργός που διχάζει. Ο τόπος τούτες τις ώρες, χρειάζεται έναν πρωθυπουργό και μια ηγεσία που θα ενώνει. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτε άλλο απ’ το να δείχνει με το δάχτυλο διαρκώς. Μια τους νέους ανθρώπους, την άλλη αυτούς που έχουν επιφυλάξεις και δε θέλουν να εμβολιαστούν, την τρίτη τους πολιτικούς του αντιπάλους, την τέταρτη τους υγειονομικούς», είπε μιλώντας στο iEidiseis.
«Τους πολίτες που έχουν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό πρέπει να τους πείσεις, όχι να τους στοχοποιήσεις», συνέχισε.
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε επίσης ότι ο πρωθυπουργός δεν έβγαλε ποτέ από το μυαλό του τις πρόωρες κάλπες και «σκέπτεται πρόωρες εκλογές για να προλάβει τη φθορά από τα αδιέξοδά του στην οικονομία», ενώ έκανε λόγο για αναβλητικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Διαρκώς η τακτική που ακολουθεί στο κοινοβουλευτικό πεδίο, δείχνει μια αναβλητικότητα για να έχει το χρόνο να επιλέξει τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.
Πελώνη: Οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου
«Οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου», ήταν το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα.
«Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για διχασμό, θα του θυμίζουμε τα πεπραγμένα του: το δημοψήφισμα του 2015, το “ή εμείς ή αυτοί”, το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, τη χρησιμοποίηση παρακρατικών μηχανισμών για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων», ανέφερε για να καταλήξει πως «χρειάζεται περίσσιο θράσος ο πιο διχαστικός πολιτικός στη μεταπολιτευτική ιστορία να μιλάει για διχασμό».