ISS: Τα πρώτα τάκος από διαστημικές πιπεριές

Μια μικρή και συνάμα πρωτοποριακή γαστρονομική απόλαυση έζησαν οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώςδοκίμασαν«διαστημικά τάκος» ενώ περιφέρονταν γύρω από τη Γη.

 

Την Παρασκευή, οι αστροναύτες συνέλεξαν τον πρώτο γύρο πιπεριών τσίλι που καλλιεργούσαν στον σταθμό και τις πρόσθεσαν τα taco τους ως μέρος μιας μεγαλύτερης μελέτης σχετικά με την καλλιέργεια τροφίμων κατά τη διάρκεια μακρών αποστολών στο διάστημα, σύμφωνα με ένα tweet από τον λογαριασμό ISS Research.

 

Οι σπόροι έφτασαν στο σταθμό τον Ιούνιο και είναι από την πιπεριά NuMex “Española Improved”. Πρόκειται για μια ποικιλία από την διάσημη για την καλλιέργεια πιπεριών τσίλι κοιλάδα Χατς στο Νέο Μεξικό, σύμφωνα με δήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος.

 

Με μοσχαρίσιο κρέας fajita, επανενυδατωμένες ντομάτες, αγκινάρες και Hatch chile ως πρόσθετα υλικά, η αστροναύτης Μέγκαν ΜακΆρθουρ έγραψε στο Twitter ότι έφτιαξε τα «καλύτερα διαστημικά τάκος μέχρι τώρα».

 

Η ενίσχυση της διατροφής των αστροναυτών και η καλλιέργεια μιας σοδειάς από τους σπόρους μέχρι την ωρίμανση είναι μια πρωτοποριακή ενέργεια για τον διαστημικό σταθμό, στα πλαίσια της μελέτης Plant Habitat-04.

 

«Είναι ένα από τα πιο περίπλοκα πειράματα φυτών στον σταθμό μέχρι σήμερα, λόγω των μακρών χρόνων βλάστησης και ανάπτυξης», δήλωσε ο Matt Romeyn, κύριος ερευνητής για το PH-04, σε δελτίο τύπου της NASA. Χρειάστηκαν περίπου τέσσερις μήνες για να μπορέσουν οι αστροναύτες να καταβροχθίσουν. Οι πιπεριές γίνονται κόκκινες όταν είναι πλήρως ώριμες, αλλά μπορούν ακόμα να καταναλωθούν πράσινες.

 

Σύμφωνα με τη NASA, το σχέδιο είναι οι αστροναύτες να φάνε μερικές πιπεριές και να στείλουν τις υπόλοιπες πίσω στη Γη για ανάλυση. Οι πιπεριές θα μαζευτούν ξανά για τελευταία φορά αργότερα αυτόν τον μήνα.

 

«Η έρευνα αυτή συμπεριελάμβανε και μικροβιακές αναλύσεις για την κατανόηση της συμπεριφοράς και αλληλεπίδρασης των μικροβίων των φυτών στις διαστημικές συνθήκες. Στόχος ήταν επίσης να διαπιστωθεί από τους αστροναύτες η γεύση, η υφή και τα επίπεδα θρεπτικών ουσιών των πιπεριών που για πρώτη φορά καλλιεργούνται στο Διάστημα» αναφέρει στην ανακοίνωση της η NASA.

 

Η επιτυχία της καλλιέργειας των πιπεριών τσίλι στον ISS κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική αφού θεωρείται ένα φυτό ιδανικό για καλλιέργεια στο Διάστημα επειδή γονιμοποιείται εύκολα και έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες όπου τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ υψηλά.

 

Σημειώνεται ότι από το 2015, οι αστροναύτες καλλιεργούν φυτά όπως το μαρούλι, οι ζίννιες και το κινέζικο λάχανο.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ