Επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Β. Πλιώτα, αποστέλλει σήμερα ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πρ. Αν. Υπουργός Υγείας και νυν αν. Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Παύλος Πολάκης. Στην επιστολή του ο Π. Πολάκης ζητά από τον κ. Πλιώτα να προχωρήσει άμεσα σε πειθαρχικό έλεγχο και τιμωρία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Απ. Ανδρέου, που ήταν ο λειτουργός εκείνος που διέταξε προανάκριση και ζήτησε την ανωμοτί κατάθεση του Βουλευτή εξαιτίας μήνυσης του Μένιου Φουρθιώτη…, για τους εξής δυο λόγους:
1. Για παραβίαση των άρθρων 61 & 62 του Συντάγματος, που σαφώς ορίζουν πως Βουλευτής δεν καλείται σε απολογία, ούτε διώκεται αν δεν προηγηθεί άδεια ή άρση της ασυλίας από τη Βουλή των Ελλήνων. Άγνοια νόμου, ιδιαιτέρως από εισαγγελικό λειτουργό, δεν γίνεται ούτε δεκτή ούτε ανεκτή.
2. Για την ανάθεση της προανάκρισης της εν λόγω υπόθεσης στο “Τμήμα ασφαλείας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος” της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, λες και κινδυνεύει το πολίτευμα από μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου! (ή από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, που και αυτός εκλήθη από το ίδιο τμήμα για την ίδια μήνυση).
Στον επίλογο της επιστολής, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει ότι περιμένει να λάβει την επίσημη ανάκληση της παράνομης, αντισυνταγματικής και χουντικής έμπνευσης κλήσης του σε ανωμοτί κατάθεση, αφού βέβαια, το σχετικό δελτίο τύπου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, που μιλάει για “παραδρομή και ανάκληση”, δεν αποτελεί διοικητική πράξη.
Για το ίδιο θέμα, ο Βουλευτής Χανίων σημειώνει πως ο εν λόγω εισαγγελέας, όπως φαίνεται και από δημοσιεύματα, έχει ιδιαίτερο “ιστορικό” υποθέσεων στις οποίες ασκεί διώξεις ή αρχειοθετεί (προφανώς όλως τυχαίως και εκ παραδρομής…). Αυτό το ιστορικό, τονίζει ο Παύλος Πολάκης, επιβεβαιώνει στα μάτια και στη λογική μου, ότι η παραπάνω κλήση που έλαβε δεν ήταν “λάθος” αλλά έχει βαθύτερα αίτια.
Τέλος, απευθυνόμενος δημόσια στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημαίνει την ανάγκη να ζητηθεί επίσημα και από την Βουλή ο πειθαρχικός έλεγχος του κ. Ανδρέου, προκειμένου, όπως του εξήγησε και στην δια ζώσης συνάντησή τους, να διαφυλαχτεί πρώτα και πάνω απ’ όλα το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να μην επαναληφθεί τέτοια “παραδρομή”, ούτε στο εγγύς ούτε στο απώτερο μέλλον.