Σε επίκαιρη ερώτηση του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας στο σύνολο του Δημοσίου απάντησε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι παραμένει σε ισχύ το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην έκτακτη τηλεργασία και έχει διαμορφωθεί πριν από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους επαναλαμβάνοντας ότι ο αριθμός των εργαζομένων που τηλεργάζονται στο Δημόσιο καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων τους και τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας στο ποσοστό που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών της.
Όπως σημείωσε ο υπουργός, τα παραπάνω καταρρίπτουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για οριζόντια εφαρμογή της τηλεργασίας, χαρακτηρίζοντάς την πρόχειρη και ανεφάρμοστη. Ανέφερε παράλληλα ως απόδειξη την αδυναμία εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου σε αστυνομικούς, υγειονομικούς στρατό και δημοσίους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με το κοινό, λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους.
Απαντώντας μάλιστα στις αιτιάσεις του κ. Ζαχαριάδη περί μη εφαρμογής του νόμου για την τηλεργασία, ο κ. Βορίδης κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για υποκρισία, υπενθυμίζοντας ότι είχε καταψηφίσει το σχετικό σχέδιο νόμου τον Ιούνιο του 2021.
Αναφορικά με την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο υπουργός παρατήρησε ότι το 85% των ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι, τονίζοντας ότι η εικόνα θα ήταν διαφορετική αν η κεντρική συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από την αύξηση του εμβολιασμού, προκειμένου να μην παρέχονται διάφορα άλλοθι σε εκείνους που επιλέγουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι.
Ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε μάλιστα το γράφημα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο οποίο αποτυπώνεται η μείωση των θανάτων στις χώρες εκείνες που παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού, δηλώνοντας ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποφέρει 500.000 επιπλέον εμβολιασμένους με πρώτη δόση εμβολίου, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Τέλος, ο υπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να απαλλάξει από τις ευθύνες τους εκείνους που επιμένουν να μην εμβολιάζονται και να μεταφέρει μία κρίσιμη συζήτηση που αφορά τη δημόσια υγεία σε πολιτικό επίπεδο, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει αυτόν τον ολισθηρό δρόμο.