Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι σχέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μετά και την αντίθεση του πρώτου στο δημοψήφισμα το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.
Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αμφισβητεί ευθέως τον Πρωθυπουργό δηλώνοντας την ισχυρή αντίθεση του στο δημοψήφισμα και προαναγγέλλει κινήσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Με δήλωσή του αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Κάννες ο κ. Ε. Βενιζέλος, στις 4.45 το πρωί, δηλώνει αντίθετος με το δημοψήφισμα «Ευρώ ή δραχμή» που ουσιαστικά ζήτησαν Μέρκελ και Σαρκοζί το βράδυ χθες και δέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ζητώντας μέσα από συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης να εφαρμοστεί χωρίς καθυστέρηση η απόφαση της 26ης Οκτώβριο.
«Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος μετά την επιστροφή του από τις Κάννες.
Οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι ραγδαίες και η πιθανότητα να μην φτάσει στην ψηφοφορία της Παρασκευής για την ψήφο εμπιστοσύνης ολοένα και μεγαλώνει. Την ίδια ώρα έντονος λόγος γίνεται για νέα παραίτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εντός της ημέρας.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της απόφαση της 26ης Οκτωβρίου «υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης», αν θέλουμε, όπως είπε, «να προστατεύσουμε τη χώρα».
Τέλος, απευθύνθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «όλα όσα γίνονται και λέγονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αφορούν εξίσου και την αντιπολίτευση, ιδίως την αξιωματική, που είναι αποδέκτης των ίδιων ισχυρών μηνυμάτων από τις Κάννες και η στάση της οποίας, εάν ήταν θετική, θα λειτουργούσε ως εγγύηση για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, ενώ όταν είναι αρνητική θίγει καίρια την αξιοπιστία αυτή με σοβαρό κόστος για τον Έλληνα πολίτη».
«Το ζήτημα δεν είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εσωτερικό της χώρας και το μέλλον προσώπων και κομμάτων, αλλά η σωτηρία και η ανόρθωση της χώρας μέσα από τη μόνη εφικτή διαδικασία που περιλαμβάνεται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου».
Διαβάστε επίσης: Ευρώ ή Δραχμή το ερώτημα στο δημοψήφισμα
Πρώτη καταχώρηση: 03/11/2011, 07:25