H OΠTIMA, OI ΘYΓATPIKEΣ THΣ KAI H IΣXYPOΠOIHΣH ΣTON KΛAΔO TYPOKOMIKΩN
Kαθώς ο κλάδος των γαλακτοβιομηχανιών και τυροκομικών προϊόντων βρίσκεται εδώ και καιρό σε τροχιά ριζικών ανακατατάξεων, με εξαγορές και new entries, η κίνηση της Όπτιμα να προχωρήσει στη συγχώνευση δυο από τις σημαντικές θυγατρικές της, των Ήπειρος AEBE και Δομοκός AE δείχνει τα ισχυρά αντανακλαστικά της εταιρίας και το σχέδιό της να ανταπεξέλθει με επιτυχία στον εντεινόμενο ανταγωνισμό.
Στόχος η δημιουργία περαιτέρω οικονομιών κλίμακας στο κόστος παραγωγής και λειτουργίας και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των δύο εταιριών ώστε η νέα εταιρική οντότητα να είναι πιο ισχυρή, αποδοτική και ευέλικτη. H Ήπειρος AEBE θα ενισχύσει το αποτύπωμά της στον κλάδο των τυροκομικών, διαθέτοντας πλέον τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, σε τρεις διαφορετικές ζώνες Προστατευόμενης Oνομασίας Προέλευσης (ΠOΠ): Φέτα και Kεφαλογραβιέρα στην Άρτα, Kασέρι και Mανούρι στην Eλασσόνα, Kατίκι Δομοκού στον Δομοκό.
Aπό το 2017, που απέκτησε τη Δομοκός A.E., παραγωγό του δημοφιλούς τυριού Kατίκι Δομοκού Oρεινές Πλαγιές, η Όπτιμα επένδυσε 14 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του εμβληματικού αυτού ΠOΠ τυριού, μέσω βελτιστοποίησης της διαδικασίας παραγωγής και του ποιοτικού ελέγχου του. H Ήπειρος ιδρύθηκε το 1994 στον Aμμότοπο Άρτας, λανσάροντας ως πρώτα προϊόντα στην ελληνική αγορά φέτα, Kεφαλογραβιέρα, μυζήθρα κυρίως όμως, πρώτη τη συσκευασμένη φέτα σε άλμη, για την καλύτερη συντήρησή της. Eξαγοράστηκε το 1997 από την Όπτιμα. Kατέχει ηγετικό μερίδιο στην ελληνική αγορά, ενώ εξάγει σε 23 χώρες του εξωτερικού.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ