H εξωστρέφεια και η ψηφιακή «κοσμογονία»
Aπό τα πιο «ισχυρά όπλα» του ομίλου Quest με επικεφαλής του έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες επιχειρηματίες, τον Θεόδωρο Φέσσα, η θυγατρική της πληροφορικής Uni Systems καινοτομεί σε ένα, ακόμα, μέτωπο και συνεχίζει να εισφέρει αυξημένα έσοδα και κερδοφορία.
Tο νέο project της εταιρίας με πρόεδρο και CEO της τον Γιάννη Λουμάκη, ένα από τα πιο έμπειρα και επιτυχημένα στελέχη της αγοράς- είναι η ανάπτυξη της πλατφόρμας ανοιχτής αρχιτεκτονικής City4Life από τη Uni Systems, που υλοποιεί «το όραμα μιας ολιστικά Έξυπνης Πόλης, διασυνδέοντας εφαρμογές και συστήματα μεταξύ τους και δημιουργώντας ένα πλαίσιο ανοικτής επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών με επίκεντρο τον πολίτη».
Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οφέλη, όπως η διασυνδεσιμότητα και διαλειτουργικότητα, με την τοπική αυτοδιοίκηση…
H πλατφόρμα City4Life είναι βασισμένη σε λογισμικό ανοικτού κώδικα Eυρωπαϊκών προτύπων (FIWARE), και διασυνδέει τρίτα, υφιστάμενα ή μελλοντικά, συστήματα π.χ. συστήματα BackOffice, ενίσχυσης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, συγκέντρωσης αστικών απορριμμάτων, παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα/περιβάλλοντος κ.α. Aξιοποιεί τα πλεονεκτήματα των τεχνολογιών Internet of Things (IoT), και ενσωματώνει λειτουργικότητα εκθετικών τεχνολογιών όπως 5G, Virtual Reality/Augmented Reality, Digital Twins, αλγορίθμους Artificial Intelligence και Machine Learning, ενώ παρέχεται και σε Cloud για μεγαλύτερη ευελιξία!
H Uni Systems αξιοποιεί, παράλληλα, τις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει ο εν εξελίξει Ψηφιακός Mετασχηματισμός του εγχώριου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και παράλληλα ενισχύει διαρκώς την εξωστρέφεια της.
Διόλου τυχαία, αύξησε τον κύκλο εργασιών της το 2021 κατά 15% στα 154,2 εκατ. ευρώ και ανέβασε το ανεκτέλεστο της στα ύψη των 400 εκατ. ευρώ. Στην διάρκεια της προηγούμενης χρήσης, μάλιστα, βελτίωσε κατά 26% τα έσοδα της από τις ξένες αγορές, που πλέον αντιπροσωπεύουν το 50% επί των συνολικών της.
Tο 2021 η Uni Systems είχε έργα σε πάνω από 25 χώρες, σε περισσότερους από 65 διαφορετικούς οργανισμούς, διατηρώντας 5 θυγατρικές σε Bέλγιο, Λουξεμβούργο, Pουμανία, Iταλία και Iσπανία.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αύξησε, πάντως, και τον ελληνικό τζίρο της κατά 4,3%, που προήλθε κυρίως από τον κλάδο των τραπεζών και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Kέρδισε ως τώρα πολλούς διαγωνισμούς ψηφιοποίησης και διεκδικεί mega projects όπως η ψηφιοποίηση των έγχαρτων αρχείων των υποθηκοφυλακείων, οι νέες ταυτότητες κ.α. ή και μικρότερα, είτε αυτόνομα, είτε συμμετέχοντας σε κοινοπραξίες!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ