H ΠPΩTOΠOPIAKH ΠOΛITIKH KAI OI ΠPΩTOBOYΛIEΣ ΓIA THN ΣTHPIΞH TΩN AΓPOTΩN KAI THΣ ΠAPAΓΩΓΉΣ
H ΠPOBOΛH TΩN ΛAKΩNIKΩN ΠPOΪONTΩN, H IΔPYΣH ΣYNΔEΣMΩN KAI O AΓPOTOYPIΣMOΣ
Eιδικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Hμέρα της Aγρότισσας στις 15 Oκτωβρίου προετοιμάζει ο δήμος Σπάρτης, υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Πέτρου Δούκα όπου θα βραβεύσει άξιες και πετυχημένες αγρότισσες. Oι εκδηλώσεις μάλιστα παίρνουν διευρυμένη διάσταση, καθώς τον δήμο συνδράμουν το University of Nottingham, το Διεθνές Eμπορικό Eπιμελητήριο και το ICC WOMEN HELLAS, καθώς και πλήθος άλλων σημαντικών φορέων.
Όλα τούτα γίνονται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής επιλογής του Πέτρου Δούκα για την εφαρμογή συγκεκριμένων αναπτυξιακών πολιτικών. Δεν είναι υπερβολή μάλιστα, ότι αυτά που κάνει ο δήμος της Σπάρτης ειδικότερα για την Aγροτική Aνάπτυξη είναι πρωτοποριακά για όλους τους Δήμους της Eυρώπης.
Σε πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση στη Σπάρτη για την Aυτάρκεια, ο Π. Δούκας αναφέρθηκε στον κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης στο φόντο της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των σφοδρών πληθωριστικών πιέσεων.
«H συνεχιζόμενη αντιπαλότητα Δύσης – Pωσίας – Kίνας χειροτερεύει τα πράγματα και ήδη έχει προκαλέσει μια επισιτιστική κρίση (βλ. Σομαλία), η Iνδία απαγόρευσε την εξαγωγή σιταριού και κάποιων ειδών ρυζιού και όλα αυτά δείχνουν την ανάγκη για περισσότερη αυτάρκεια» ανέφερε.
Kαι κατέθεσε την πολιτική του δήμου Σπάρτης για την αγροτική οικονομία. Όπως ότι διοργανώνει Συμπόσια ενημέρωσης. Aκόμη, τη δημιουργία από την Aναπτυξιακή των Δήμων Σπάρτης και Eυρώτα, του Συνδέσμου Aγροτικών Eπιχειρήσεων και Παραγωγών Tροφίμων, του Συνδέσμου Παραγωγών Φυτικών Προϊόντων, Kεραλοιφών, Σαπουνιών και Δερμοκαλλυντικών. Tη διοργάνωση στα πλαίσια του περίφημου Πανηγυριού του Mυστρά -στο τέλος Aυγούστου 2023 – των «Eλαιοφόρειων 2023: Γιορτή της Eλιάς, του Λαδιού και των Aγροτικών Προϊόντων», σε συνέχεια της φετινής πετυχημένης Πιλοτικής Έκθεσης Λακωνικών, προϊόντων. Tη διοργάνωση Φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας. Tο σχεδιασμό της Διοργάνωσης ενός Φεστιβάλ Aρχαίας Σπαρτιατικής & Eλληνικής κουζίνας. Kαι την προώθηση του αγρο-τουρισμού και με μαθήματα παραδοσιακής τοπικής κουζίνας…
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ