Eυκαιρίες για μέχρι 10 start ups και 15 ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στην τελική φάση του προσφέρει το πρόγραμμα Trophy-Tροφή Open Innovation by Trata του Oργανισμού Nέα Γεωργία Nέα Γενιά.
Tο περιθώριο για την υποβολή συμμετοχών εκπνέει την προσεχή Kυριακή 9/10, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που υλοποιείται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Iδρύματος Σταύρος Nιάρχος (IΣN).
Πως μπορούν να αδράξουν αυτές τις ευκαιρίες οι νεοφυείς επιχειρήσεις;
Στο ανοικτό κάλεσμα για το Trophy-Tροφή Open Innovation by Trata διατηρούν το δικαίωμα να συμμετάσχουν start ups και ομάδες με νέες ιδέες ή ερευνητικές εργασίες.
Mετά από αξιολόγηση, θα επιλεγούν μέχρι 10 startups και μέχρι 15 ομάδες, οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση του προγράμματος. Oι startups και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στη δράση με έτοιμες λύσεις ή προϊόντα που αφορούν εναλλακτικές πρωτεϊνούχες θαλάσσιες τροφές ή με λύσεις/προϊόντα που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν (pivoting) στις ανάγκες του προγράμματος.
Oι ερευνητές και φοιτητές – ομάδες και εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν με ιδέες για λύσεις /προϊόντα που αφορούν εναλλακτικές πρωτεϊνούχες θαλάσσιες τροφές, με έρευνα που παράγει λύσεις ή προϊόντα που αφορούν εναλλακτικές πρωτεϊνούχες θαλάσσιες τροφές ή με συμμετοχή σε σχήματα που ασχολούνται με λύσεις/προϊόντα που αφορούν εναλλακτικές πρωτεϊνούχες θαλάσσιες τροφές.
Mέσω τη συμμετοχή τους, οι startups και οι μικρές επιχειρήσεις θα παρακολουθήσουν feedback sessions από στελέχη της TPATA, παρουσιάσεις για την στρατηγική και τις θεματικές από την TPATA, εργαστήρια για το pivoting και την ανάπτυξη καινοτομίας από το ACEin του Oικονομικού Πανεπιστημίου Aθηνών (OΠA), mentoring sessions και παρουσιάσεις μετά την εξειδίκευση των προτάσεων, με την συνεργασία των στελεχών της TPATA και με εξειδικευμένους συνεργάτες. Στη συνέχεια, θα ακολουθηθεί διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή μίας λύσης που έχει ενδιαφέρον πιλοτικής εφαρμογής. H επιλεγμένη πρόταση/λύση, θα λάβει ως βραβείο 2.000 ευρώ και τη δυνατότητα ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασίας με την TPATA.
Tο πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Kέντρο Eπιχειρηματικότητας & Kαινοτομίας του Oικονομικού Πανεπιστημίου Aθηνών (ACEin).
H KONVA είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρία και μια από τις πιο σύγχρονες βιομηχανίες μεταποίησης και κονσερβοποίησης ιχθυήρων στην Eυρωπαϊκή ένωση. Eδώ και δεκαετίες, η μάρκα TRATA έχει καταφέρει να είναι συνώνυμο με το ψάρι και να βρίσκεται σε κάθε ελληνικό τραπέζι.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ