Η βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας 3D Bio-Tissues (3DBT) ανακοινώνει την επιτυχημένη ανάπτυξη τριών μικρών πρωτοτύπων καλλιεργημένου κρέατος χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα προτύπων ιστού, η οποία δημιουργεί δομημένους, λειτουργικούς και με δυνατότητα επέκτασης ιστούς.
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας, που επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη βιοϊσοδύναμων ιστών ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη διαφέρει από εκείνες άλλων παραγωγών καλλιεργημένου κρέατος, καθώς δημιουργούνται μικρά φιλέτα κρέατος με διάμετρο λίγων εκατοστών από ευθυγραμμισμένες μυϊκές ίνες που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια αναγνωρίσιμη δομή κρέατος. Σύμφωνα με την εταιρεία το φιλέτο αυτό έχει την ίδια όψη, υφή και γεύση με το φυσικό και μάλιστα όταν μαγειρεύεται στο τηγάνι καραμελώνει ακόμη καλύτερα.
«Εξετάσαμε τα πρωτότυπα του καλλιεργούμενου κρέατος και βασικά τα μαγειρέψαμε επίσης. Μύριζαν καταπληκτικά, σαν νόστιμο ψητό κρέας, και η υφή και η εμφάνισή τους μοιάζουν πολύ με αυτό που περιμένεις από ένα προϊόν κρέατος», δήλωσε ο Dr. Che Connon, CEO της 3DBT.
Η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει άδεια στην τεχνολογία της όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του καλλιεργούμενου κρέατος χωρίς την θανάτωσηκάποιου ζώου μέχρι το 2023.