«Αυτή η έκθεση είναι γνωστή εδώ και δύο μήνες, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από δημοσιεύματα του Τύπου. Έχει παραγγελθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Με βάση αυτήν προχωρούμε στη μεγάλη μεταρρύθμιση για το επιτελικό κράτος. Ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή», εξήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας.
Στην έκθεση του ΟΟΣΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός στις ομιλίες του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου τόσο κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης όσο και του Προϋπολογισμού του 2012.
Άλλωστε, σε αυτό το πνεύμα κινούνται και οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο πολυνομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των δομών και την αναδιάταξη του προσωπικού στο Δημόσιο. Είναι γνωστό λοιπόν το πρόβλημα.
Το πρόσφατο παράδειγμα του νόμου για την εφεδρεία και το δείκτη αποτελεσματικότητας των αρμόδιων υπουργείων και φορέων που πρέπει να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική κάθε ένας στον τομέα του, φανερώνει τα προβλήματα λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης. Ασφαλώς, τελικό συμπέρασμα θα εξαχθεί με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.
Πάντως, πέραν όλων των άλλων, αυτό που συνιστά τομή είναι το γεγονός πως το δημόσιο μπαίνει πλέον σε διαδικασίες αναδιάρθρωσης και αξιολόγησης.