«Η κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι μια από τα ίδια και μάλιστα σε σκληρότερη εκδοχή. Δέστε τα πρόσφατα, το νέο χαράτσι στη ΔΕΗ, 10η συνεχόμενη αύξηση», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Μπήκαμε στο μνημόνιο για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του χρέους, μας έταξαν θυσίες που θα είχαν φως στην άκρη του τούνελ και νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, και τώρα οι ίδιοι που τα έκαναν αυτά, γιατί το ΔΝΤ είναι από τους πρωτεργάτες μαζί με την κυβέρνηση και την Κομισιόν, λένε μας συγχωρείτε λάθος το χρέος μεγαλώνει και η ύφεση βαθαίνει.
Στην Ελλάδα ενώ έχει διαπιστωθεί η αποτυχία της συνταγής το μόνο που έκαναν είναι να αλλάξουν τον αρχιμάγειρα και μάλιστα αυξάνοντας και όσους συνωστίζονται στην κουζίνα, τραβώντας ο ένας το χαλί κάτω από τα πόδια του άλλου», είπε.
Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «ο κ. Παπαδήμος είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης 50 μελών που έχει μέσα τους κολλητούς του Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη, αυτούς δηλαδή που έφεραν την κατάσταση σε αυτά τα χάλια και την κοινωνία και την οικονομία.
Και η πολιτική που προδιαγράφει και εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι μια από τα ίδια και μάλιστα σε σκληρότερη εκδοχή. Δέστε τα πρόσφατα, το νέο χαράτσι στη ΔΕΗ, 10η συνεχόμενη αύξηση, τη φιλολογία ότι έρχονται νέα μέτρα το Γενάρη, γιατί υπάρχει η μαύρη τρύπα του 2011 και όλα αυτά διαψεύδουν και τη θεωρία, την οποία θυμάστε ότι ήταν πολύ δημοφιλής, ότι αυτή η κυβέρνηση φτιάχτηκε για να πάρουμε την 6η δόση, για να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση και δεν θα κάνει πολιτική, διότι όλα θα τα αναδιαπραγματευτεί, η καινούρια κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, ουδέν ψευδέστερον.
Οι μεν εκλογές πάνε ολοένα και προς τα πίσω, και όλοι πια συνομολογούν από την αγία τριάδα του μνημονίου ότι αυτή η κυβέρνηση για να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση, και για να πάρει την επόμενη δόση, θα πρέπει να δεσμεύσει τη χώρα με ένα μνημόνιο στα ίδια χνάρια, για πάνω από δέκα χρόνια, τόσο ασφυκτικά που θα είναι δεμένα τα χέρια της όποιας επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει μετά από εκλογές».
Μάλιστα τάχθηκε κατά της επιστροφής στη δραχμή τονίζοντας ότι «θα είναι μια επιλογή ακόμα χειρότερη για τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα».