Οριστικοποιείται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το περιεχόμενο της συμφωνίας, μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, σχετικά με το μείζον θέμα της ανταλλαγής ομολόγων, στο πλαίσιο του PSI+.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτόκιο, με το οποίο θα γίνει η όλη διαδικασία, θα είναι κλιμακωτό και θα εκτείνεται σε ένα εύρος μεταξύ 3% και 5%. Αυτή είναι η μέση λύση που βρέθηκε, προκειμένου να είναι καλυμμένες όλες οι πλευρές.
Η διάρκεια του project θα είναι 30ετής και μέσα σε αυτή θα μεταβάλλεται το κόστος του χρήματος και όχι μόνο.
Επίσης, συμφωνήθηκε ότι το δίκαιο που θα διέπει την έκδοση των νέων ομολόγων, που θα προκύψουν από το «κούρεμα», θα είναι το αγγλικό, το οποίο θεωρείται και είναι εξαιρετικά σκληρό κι αυστηρό. Παρ όλα αυτά, η ελληνική πλευρά δεν είχε και πολλά περιθώρια για να το αρνηθεί.
Αυτή τη στιγμή, γίνεται προσπάθεια για να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ομολογιούχων, οι οποίοι θα δώσουν το παρόν στη διαδικασία.
Ο ιδεατός στόχος θα ήταν να φτάσουν στο 90%, όμως, ακόμα και στο 75% να προσεγγίσουν, «η δουλειά γίνεται». Κι αυτό γιατί η ελληνική κυβέρνηση, σε αυτή την περίπτωση, θα ενεργοποιήσει τα CAC’s, τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ρήτρες, οι οποίες υποχρεώνουν την μειοψηφία των ομολογιούχων (25%) να κάνει ό,τι και η πλειοψηφία (75%). Χωρίς την πρόκληση πιστωτικού γεγονότος…