Επίκαιρη ερώτηση, προς τον πρωθυπουργό, αναφορικά με την επίσκεψη Κλίντον και πώς αυτή συνδέεται με τα πετρέλαια στην ελληνική ΑΟΖ, απηύθυνε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος.
Ανάλυση του θέματος και η Ερώτηση:
Λίαν προσφάτως επισκέφτηκε τη χώρα μας ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπίλ Κλίντον συνοδευόμενος από Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για να βρεθούν χρήματα που θα δοθούν σε ελληνικό ΜΚΟ προκειμένου να βοηθηθούν οι Έλληνες πολίτες που έχουν ανάγκη.
Στην εξαιρετικά σύντομη επίσκεψή του, ο κ. Κλίντον είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και με άλλους κυβερνητικούς παράγοντες όπου δημοσιοποίησε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα με πλούσιους πόρους και δήλωσε ότι θα στηρίξει την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.
Επειδή κατά την αρχαία ρήση: «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες…», είναι πια εντελώς ορατό ότι στόχος του κ. Κλίντον, είναι τα πετρέλαια στην υποθαλάσσια περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ. Ο ίδιος ο κ. Κλίντον είναι, άλλωστε, ο μεγαλομέτοχος της Noble Energy, ενός από τους Αμερικανικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς που ανέλαβε και το φυσικό αέριο της Κύπρου. Παράλληλα, όλως τυχαίως, τον περασμένο Σεπτέμβρη, η σύζυγός του Χίλαρι Κλίντον πραγματοποίησε μυστικό ταξίδι αστραπή στο Καστελόριζο, συνοδευόμενη από Αμερικανούς ειδικούς εμπειρογνώμονες στα ενεργειακά!
Ταυτόχρονα, το μοίρασμα των ενεργειακών «οικοπέδων» στη χώρα μας έχει αρχίσει και προχωρά με διαδικασίες εξπρές, αφού έχουμε έναν άλλο Αμερικανικό πετρελαϊκό Κολοσσό τον Schlumberger, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες δυτικά του Κατακόλου.
Δεδομένων των ανωτέρω και επειδή οι πολίτες αγωνιούν για το μέλλον της πατρίδας μας που φαίνεται να έχει παραδοθεί, άνευ όρων, σε ένα πρωτοφανές ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών της πηγών,
Ερωτάσθε κύριε Πρωθυπουργέ,
1. Τι συζητήθηκε με τον κ. Κλίντον σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και πώς προτίθεσθε, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, να διασφαλίσετε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στον υποθαλάσσιο πλούτο μας μη επιτρέποντας το ξεπούλημά τους;
2. Μήπως η επίσκεψη του κ. Κλίντον και της παρέας του είχε σκοπό να εξασφαλίσουν στους εαυτούς τους τα ενεργειακά μας «φιλέτα» σε τιμή ευκαιρίας;