Εντολή να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης απόπειρας απάτης σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ, έδωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Όπως δήλωσε χθες ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, η πρώτη ενέργεια που έγινε, ήταν ο Οργανισμός να απευθυνθεί άμεσα στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και ταυτόχρονα η κ. Κεφαλογιάννη έδωσε εντολή για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς και τη διενέργεια ΕΔΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα απάτης είχε γίνει μέσω της χρήσης πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών εταιρείας ύψους 147.600 ευρώ και της έκδοσης επιταγής του Οργανισμού με το ποσό αυτό.
Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ένας 39χρονος, πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών αντίστοιχα, μέτοχοι εταιρείας και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας αυτής.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.
Σε σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Λειβαδάς, ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη η αστυνομική και η εισαγγελική έρευνα και διεμήνυσε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει «να σπιλωθούν αθώοι άνθρωποι», επαναλαμβάνοντας ότι από τους πέντε συλληφθέντες δεν είναι κανείς στέλεχος του ΕΟΤ.
Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει έκθεση ορκωτών λογιστών που εντοπίζει λογιστικές δυσλειτουργίες στον Οργανισμό, οι οποίες πρέπει να θεραπευτούν.
Αμεση και σαφή απάντηση για την υπόθεση ζητεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης και κάνει λόγο για σκάνδαλο που «συνδέεται με τη διαμάχη προσώπων ή ενδεχομένως και φατριών στο χώρο της ΝΔ».
Σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο κ. Καραχάλιος με τον διάδοχό του, τον κ. Λειβαδά, δίνουν για το ίδιο θέμα δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές».
Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, εντυπωσιάζει επίσης «η χαλαρότητα που διέπει τους κανόνες διαχείρισης των χρημάτων στη ναυαρχίδα που διαχειρίζεται την πιο βαριά βιομηχανία της χώρας μας: Τον τουρισμό».
«Ζητάμε σήμερα κιόλας από την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό κ. Κεφαλογιάννη να μας δώσουν τους κανόνες με τους οποίους κάποιοι μπορούν να έχουν μπλοκ επιταγών, να συμπληρώνουν ποσά και να εισπράττονται ποσά. Διότι, πέρα από το συγκεκριμένο μπλοκ επιταγών, πρέπει να δούμε με ποιους κανόνες και με ποιους ελέγχους μοιράζεται το δημόσιο χρήμα», συμπλήρωσε.