Μία νέα σημαντική διάκριση απέσπασε η Creta Farms και τα προϊόντα της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Creta Farms απέσπασε το βραβείο του «Πιο Γευστικού Καινοτόμου Χοιρινού Λουκάνικου του 2012» στη Μεγάλη Βρετανία από τον οργανισμό BPEX για την καινοτόμα μεθοδολογία της, Εν Ελλάδι.
Η βράβευση του προϊόντος «Premium Pork Sausage with Chorizo & Olive Oil» της Creta Farms οφείλεται στην παγκόσμια πατενταρισμένη καινοτομία που παρουσιάζουν τα προϊόντα της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η καινοτόμα μεθοδολογία, που χρησιμοποιείται στα Εν Ελλάδι προϊόντα, βασίζεται στην επιλογή εκλεκτών κομματιών άπαχου κρέατος και άμεση προσθήκη εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στη φυσική του μορφή με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να χαρακτηρίζεται από υψηλή διατροφική αξία και πλούσια γεύση.
Στο πλαίσιο του τελικού του διαγωνισμού των BPEX Awards, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Butchers’ Hall του Λονδίνου στις 26 Οκτωβρίου, φιλοξενήθηκαν 15 υποψήφιοι «φιναλίστ» μέσα από 200 συμμετοχές. Το «Premium Pork Sausage with Chorizo and Olive Oil» ξεχώρισε ανάμεσα στα 15 υποψήφια λουκάνικα εν μέσω έντονου ανταγωνισμού.
Το προϊόν της Creta Farms που διακρίθηκε είναι μόνο μία από τις έξι ποικιλίες των Creta Farms Pork Sausages της εταιρείας, τα οποία κέρδισαν και άλλες αρκετές διακρίσεις στα Βραβεία BPEX, συμπεριλαμβανομένων αργυρών και χάλκινων βραβείων.
Ο αντιπρόεδρος & δ/νων σύμβουλος της Creta Farms, κος Τάκης Δομαζάκης, δήλωσε σχετικά: «Η διάκριση της καινοτόμας μεθοδολογίας της Creta Farms στη Μεγάλη Βρετανία μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε το όραμά μας για τη διάδοση της ιδέας του ελαιολάδου και της σωστής διατροφής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας καινοτόμα προϊόντα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Στην αγγλική αγορά το προϊόν διατίθεται από τη θυγατρική της εταιρείας στην Σουηδία, τη Scan Foods UK, την οποία έχει αδειοδοτήσει η Creta Farms.