«Υπάρχουν και πολλοί άλλοι δήμαρχοι εν ενεργεία που κλέβουν το δημόσιο και ανήκουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις περιλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης», υποστήριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας την καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου.
Σε συνέντευξή του ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι αναφέρεται στην εκλογική του περιφέρεια και δήλωσε στη διάθεση του εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει στοιχεία.
«Είμαι βουλευτής 32 χρόνια και ξέρω τι γίνεται στα ταμεία των δήμων που συγκροτούν την περιοχή μου», σημείωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αναφέρεται σε περισσότερες από μία περιπτώσεις.
Όπως είπε, για πολλά από αυτά τα θέματα υπάρχουν αναφορές και προς τους αρμόδιους υπουργούς και προς τον γενικό γραμματέα δημόσιας διοίκησης της περιοχής και προς τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και μερικές φορές και προς τον εισαγγελέα.
Ερωτώμενος τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικού χρήματος στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου επισήμανε: «Αν έχει κάτι να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς το λέει και να το αποδείξει. Εάν δεν έχει κάτι να αποδείξει να το βουλώσει, γιατί υπάρχουν εκατοντάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δουλεύουν στην τοπική αυτοδιοίκηση με λεφτά του λαού και λειτουργούν ως κομματικός μηχανισμός».
Υποστήριξε ακόμη ότι «υπάρχουν δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι διορίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και νομικούς συμβούλους, οι οποίοι δεν πατάνε ποτέ στο δημαρχείο και είναι αργόμισθοι».
Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι το Κίνημα πρέπει να δώσει προσοχή στα πραγματικά γεγονότα που συγκροτούν στο μυαλό του κόσμου την απαξίωση του πολιτικού συστήματος.
Μεταξύ των ζητημάτων που πρέπει να συζητηθούν στο συνέδριο, σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, για την οποία πρότεινε εκλογή σε δύο γύρους, με δύο κάλπες και με δύο ψηφοδέλτια.
Υποστήριξε επίσης ότι πρέπει να θεσμοποιηθούν οι τάσεις και το συνέδριο να διεξάγεται με βάση τις τάσεις, ενώ δήλωσε ότι κακώς δεν θα συζητηθεί το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων.
Για το ζήτημα αυτό ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά το παρελθόν δεν μπορούν να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, ωστόσο από εδώ και πέρα οι μόνιμοι υπάλληλοι πρέπει να είναι ελάχιστοι – οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι δικαστικοί, οι διπλωματικοί, ίσως και μερικοί εφοριακοί- και οι υπόλοιποι να έχουν συμβάσεις.