Από τη ρωσική αγορά προήλθε το 55% περίπου των εσόδων της Σωληνουργείας Κορίνθου το 2012.
Η επένδυση της ελληνικής βιομηχανίας χαλυβδοσωλήνων στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην περιοχή Σβερντλόσκ, όπου το 2007 από κοινού με τη ρωσική Spvertsky PipePlant (SPP), θυγατρική της κολοσσιαίας ρωσικής σωληνουργίας ΤΜΚ, έθεσε σε λειτουργία εργοστάσιο παραγωγής σωλήνων με την εταιρική επωνυμία ΖΑΟ ΤΜΚ- CPW, αποδεικνύεται εξαιρετικά αποδοτική.
Η εν λόγω εταιρεία το 2012 κατέγραψε καθαρά κέρδη της τάξεως των 10,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 71% έναντι του 2011, πραγματοποιώντας πωλήσεις της τάξεως των 79 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 25,2% έναντι του 2011.
Δεδομένου ότι τα Σωληνουργεία Κορίνθου κατέχουν το 49% των μετοχών της ΖΑΟ ΤΜΚ – CPW, έναντι 51% που κατέχει η ΤΜΚ, το μερίδιο της ελληνικής σωληνουργίας από τα κέρδη της βιομηχανίας του Σβερντλόσκ ανήλθε το 2012 σε 5,3 εκατ. ευρώ, από 3,1 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.
Τα κέρδη αυτά είναι ίσα προς το 54,6% των καθαρών ενοποιημένων κερδών, ύψους 9,7 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσαν τα Σωληνουργεία Κορίνθου για το 2012.
Για την ίδρυση της ΖΑΟ ΤΜΚ – CPW, η οποία ενοποιείται στις οικονομικές καταστάσεις των Σωληνουργείων Κορίνθου με τη μέθοδο της καθαρής θέσης, το έτος 2007 η ελληνική εταιρεία είχε εισφέρει, μέσω της θυγατρικής της Humbell Limited, μηχανολογικό εξοπλισμό μονάδας της.
Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Αθήνας εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου παράγει, ως γνωστόν, χαλυβδοσωλήνες μεταφοράς υγρών και αερίων καυσίμων, καθώς και σωλήνες από χάλυβα για τη διαχείριση υδάτινων πόρων και για κατασκευαστικά έργα, σε βιομηχανικό συγκρότημα στη Θίσβη Βοιωτίας. Εξαιρουμένων των πωλήσεων του κοινοπρακτικού σχήματος της Ρωσίας, το 2012 κατέγραψε πωλήσεις 234,7 εκατ. ευρώ, το 81% των οποίων προήλθε από αγορές του εξωτερικού (136,1 εκατ. ευρώ από την αμερικανική αγορά και 54 εκατ. ευρώ από άλλες, κυρίως ευρωπαϊκές, χώρες).