Με 168 ψήφους υπέρ έναντι 123 κατά και ένα παρών υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο με τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει πως «η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη από την σημερινή ψηφοφορία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για προβλήματα».
Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Το σχέδιο νόμου υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καθώς και οι προερχόμενοι από τη ΝΔ ανεξάρτητοι βουλευτές Κ. Μαρκόπουλος και Θ. Σολδάτος. Ερωτώμενος από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ο κ. Σαμαράς, είπε: «κάτι σημαίνει αυτό».
Το νομοσχέδιο καταψήφισε το σύνολο των βουλευτών της Αντιπολίτευσης.
Μαζί με το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκαν και τροπολογίες που ρυθμίζουν μισθολογική εκκρεμότητα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2010, ζητήματα παραχώρησης αιγιαλού σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής και για την απασχόληση ανέργων σε προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών εκείνων των επιχειρήσεων που δεν προβαίνουν σε μειώσεις προσωπικού.
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές τα μέλη του κινήματος «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης υπερψήφισαν τις τροπολογίες που προστέθηκαν στο νομοσχέδιο, όπως και οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Σολδάτος.
Ανέβηκαν οι τόνοι για την ρύθμιση «ανάσχεσης της ανεργίας»
Άναψαν τα αίματα για τη ρύθμιση (πρόταση του ΠΑΣΟΚ) που έφερε, μία ώρα πριν αρχίσει η ψηφοφορία, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας για την ανάσχεση της ανεργίας, η οποία προβλέπει μισθό κάτω των 490 ευρώ για ολιγόμηνη απασχόληση ανέργων και δυνατότητα για μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές σε επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διέκοψε την ομιλία του και αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για την οχλαγωγία στην αίθουσα.
Το λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για να παρατηρήσει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που ορίζει ο κώδικας της Βουλής για τον χειρισμό αυτών των καταστάσεων.
Στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη, ο οποίος επετέθη στους κ.κ. του Στουρνάρα και Μανιτάκη, για να συνεχιστεί επί ώρα η εκτός διαδικασίας κόντρα μεταξύ βουλευτών.
Περίπου στις 23:00, παρενέβη ο προεδρεύων της Βουλής για να αρχίσει η ψηφοφορία.