Ο Λέτα έχασε την εμπιστοσύνη των Ιταλών

Μόλις το 45% των Ιταλών πολιτών εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρίας IPR Marketing.

 

Το 48% έχει αρνητική άποψη για την κυβέρνηση, ενώ το υπόλοιπο 7% δεν έχει σχηματίσει γνώμη.

 

Πρόκειται για μια κυβέρνηση «χωρίς περίοδο χάριτος», σχολιάζει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, η οποία υπενθυμίζει ότι ένα μήνα μετά την ορκωμοσία της, η κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι έχαιρε της εμπιστοσύνης ενός 53%, εκείνη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 59% και ο προκάτοχος του Λέτα, ο Μάριο Μόντι, είχε αγγίξει το 62%.

 

Ήδη μόλις ο Ενρίκο Λέτα έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και παρουσιάσθηκε ενώπιον της βουλής, την 30ή Απριλίου, η εμπιστοσύνη των Ιταλών προς το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν ξεπερνούσε το 48%.

 

Σε ό,τι αφορά την δημοτικότητα των υπουργών, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Μαρία Καντσελιέρι, η υπουργός Εξωτερικών, Έμμα Μπονίνο και στην τρίτη θέση, με ποσοστό 46%, ο υπουργός Εσωτερικών, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ