Η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου στη δεύτερη μέρα της επίσκεψής της στο Λονδίνο, συναντήθηκε με τους φορείς των ελληνικών σχολείων της παροικίας με τους οποίους συζήτησε τα θέματα των σχολικών κτηρίων, των σχολικών προγραμμάτων και των αποσπάσεων των καθηγητών.
Η Ελληνίδα υπουργός επισήμανε ότι το σχολικό πρόγραμμα των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού θα δίνει έμφαση στο ελληνικό πολιτισμό και στην ελληνική γλώσσα και θα διαφέρει από χώρα σε χώρα προκειμένου να προσαρμόζεται και να ανταποκρίνεται στο κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας που θα λειτουργεί το κάθε ελληνικό σχολείο.
Η κα Διαμαντοπούλου είχε επίσης συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό για θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας κ. Χέιζ, με τον οποίο συζήτησε ειδικότερα την πολιτική που ακολουθούν οι Βρετανοί στα θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και την οργάνωση αξιολόγησης της τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Η κα Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε στη συνέχεια, συνοδευόμενη από δύο επισκόπους της αρχιεπισκοπής Μεγάλης Βρετανίας οι οποίοι έχουν δραστηριότητα σε διαθρησκευτικά θέματα, το μουσουλμανικό τέμενος του ανατολικού Λονδίνου και ενημερώθηκε για τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης του τεμένους καθώς και το ρόλο που διαδραματίζει, με τις κοινωνικές υπηρεσίες του, το πολιτιστικό κέντρο που αποτελεί μέρος του τεμένους.
Η κα Διαμαντοπούλου μετά την ομιλία της χθες βράδυ στη σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου είχε γεύμα και ενημερωτικές συζητήσεις με τους καθηγητές της σχολής, μεταξύ των οποίων, όπως είπε, υπήρχε σημαντικός αριθμός Ελλήνων πανεπιστημιακών.
Η υπουργός Παιδείας συγκέντρωσε πληροφορίες για το μοντέλο διοίκησης της σχολής καθώς και για τη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητών, μέσα από ειδικά προγράμματα επιδοτήσεων.
Η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε επίσης ότι στις διαδικασίες των αλλαγών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα θα συμβουλευτεί και διακεκριμένους Έλληνες πανεπιστημιακούς τους εξωτερικού και ανέφερε μάλιστα ότι η ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου και το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των Ελλήνων πανεπιστημιακών στα βρετανικά πανεπιστήμια και στο σχετικό πρόγραμμα έχει δοθεί η ονομασία Πυθέας