Ως «καταπέλτης» εμφανίστηκε από ραδιοφώνου ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος.
«Ποτέ δεν ήταν χειρότερα στο συνέδριο της ΝΔ», δήλωσε στον ρ/σ Βήμα FM, και συμπλήρωσε: «Δεν λέω ότι στο παρελθόν όλα γίνονταν ιδανικά. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αυτή η κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη. Κατ’ αρχήν, ανακοινώθηκε η λίστα εκλογής το άλλο απόγευμα και τα αποτελέσματα βγήκαν από την εφορευτική επιτροπή που ήταν επικεφαλής συνάδελφοι βουλευτές. Δεν μπορώ να ξέρω (αν έγινε νοθεία). Έχω ακούσει παράπονα. Εκλέχθηκαν 214, γιατί κάποιοι ισοψήφισαν. Ισοψήφισαν χωρίς να ξέρουμε τους σταυρούς τους. Πώς ισοψήφισαν; Αν δοθεί ο λόγος μεθαύριο στην Κεντρική Επιτροπή, θα το θέσουμε».
«Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, δεν είναι θέμα να αμφισβητώ τα αποτελέσματα. Έχω απορίες. Όταν ανακοινώνουν π.χ. για πρώτη φορά όχι σταυρούς, αλλά τη σειρά επιτυχίας. Αυτό για μένα δεν λέει τίποτα. Ένας που έχει 700 σταυρούς είναι στη 15η θέση; Μέτρησαν τους σταυρούς βουλευτές και δεν σεβάστηκαν καν αυτούς που ήταν εκεί όλη νύχτα να τους πουν ότι δεν θα βγουν αποτελέσματα και να πάνε σπίτι τους. Άλλη μια απρέπεια… Κι ενώ δόθηκαν και ήξερε κάποιος πόσους σταυρούς είχε σε κάθε κάλπη, περίμενε να δει το σύνολο. Προφανώς έχει την ευθύνη η οργανωτική επιτροπή. Και ο πρόεδρος, μέσα στα όλα μεγάλα του προβλήματα, θα βρει λίγο χρόνο να ζητήσει εξηγήσεις; Πιθανόν ναι… Πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι βουλευτές, αλλά λέω αυτονόητα πράγματα. Γνωρίζουμε τις διαδικασίες και ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν όλα ιδανικά. Αλλά δεν ήταν ποτέ και χειρότερα…».
Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων
«Πολλά και εμείς τα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ. Δεν ξέρω ποια στιγμή η Βουλή θα πει «όχι», αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό. Αυτό αφορά τον καθένα και μιλά μόνον για τον εαυτό του. Σε ό,τι με αφορά, προφανώς δεν μπορούμε να λέμε πάντα «ναι». Δεν αγωνίζεται κανείς για δικαίωση ή κάτι άλλο Ζητάμε το αυτονόητο, σεβασμό και ενημέρωση. Υπάρχουν μέτρα που πρέπει να ληφθούν, πρέπει όμως όλα να εξηγούνται στον κόσμο. Τα περισσότερα μέτρα έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να εφαρμοστούν, πέρα από τις περικοπές, που έτσι ή αλλιώς γίνονται από πάνω, όλα τα υπόλοιπα δεν εφαρμόζονται.
Δεν είχα καμία π.χ. ενημέρωση για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ, όπως και σε άλλα πολλά πράγματα. Αρκεί να πω ότι η Κ.Ο. έχει πολύ καιρό να συγκληθεί, η ενημέρωση είναι ελλιπής. Το λέω καλοπροαίρετα. Αν κανείς δεν είναι ενημερωμένος, πώς μπορεί να βγει και να στηρίξει μια πολιτική. Γι’ αυτό κι εγώ είμαι από εκείνους που δεν πολυβγαίνουν, γιατί θέλω τεκμηριωμένο λόγο και ενημέρωση. Αν κάποιος δεν πιστεύει κάτι, δεν μπορεί να βγει και να το πει στην κοινωνία. Αλλιώς είσαι παπαγαλάκι.
Δεν έχω μετανιώσει (που επέστρεψα στη Ν.Δ.). Η παρουσία μου στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς δεν είναι σημερινή ή χθεσινή. Ανδρώθηκα στο χώρο και πολλές φορές πάλεψα την άποψή μου και συγκρούστηκα γι’ αυτήν. Δεν είμαι δεδομένος για κανέναν. Έχω άποψη. Δεν αρέσει; Δεν πειράζει…»
Για τις δηλώσεις Πάγκαλου για τον Κ. Καραμανλή
«Δεν θα απαντήσω ούτε στο ύφος ούτε στη χυδαία φρασεολογία του κ. Πάγκαλου. Εμείς έχουμε την πολιτική παιδεία του καραμανλισμού, που απαντά με επιχειρήματα, πολύ τεκμηριωμένα. Θυμίζω λοιπόν ότι η αύξηση του χρέους επί ΝΔ οφείλεται κατά τα 9/10 στις υποχρεώσεις των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ. Το έλλειμμα το παραδώσαμε στο εννιάμηνο του 2009 και λέμε ότι εάν γίνονταν όλες οι πληρωμές και οι εισπράξεις που έπρεπε να γίνουν, το έλλειμμα θα ήταν συν-πλην στο 9%. Όταν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης είχαν αποκλίνει από τους προϋπολογισμούς τους κατά 3,5%, η Ελλάδα ήταν μέσα στα όρια. Ας απαντήσει ο κ. Ρουμελιώτης γι’ αυτό. Γιατί δεν απαντά στον κ. Πάγκαλο;
Και είναι γνωστό ότι σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική έρευνα για τον προσδιορισμό του ελλείμματος και το πώς φτάσαμε εκεί; Με αυτές τις αλχημείες φτάσαμε στο 12 και κάτι και επειδή δεν ήταν αρκετές για να πάμε στο μνημόνιο, βάλαμε μέσα και τα χρέη των δημοσίων οργανισμών και φτάσαμε στο 15 και κάτι. Η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη χώρα που είχε έλλειμμα και χρέος. Και έπρεπε να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές. Όμως, η κυβέρνηση Παπανδρέου και Πάγκαλου μετέτρεψε το πρόβλημα ελλείμματος σε πρόβλημα δανεισμού.
Λέει ακόμα για την αύξηση εξόδων, ότι αυξήθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Νομιμοποιήσαμε, διορίσαμε τα ρουσφέτια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που προσέφυγαν δικαστικά και δικαιώθηκαν, διότι ως συμβασιούχοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έπρεπε να τους νομιμοποιήσει. Τι έπρεπε να κάνει; Δεν μπορούμε να ξεχνάμε σε μια πενταετία τι έγινε πριν και τι μετά και να ρίχνουμε το ανάθεμα…
Να ξεκινήσουμε την πρώτη και μόνη εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε εδώ, στο μνημόνιο και να βγει στα μανταλάκια το ποιος φταίει. Αλλά όχι να βγαίνουμε και να ρίχνουμε μελάνι…
Απαντάει η ζωή (αντί για τον Καραμανλή). Ο Καραμανλής γράφτηκε ότι παρακολουθούνταν και κάποιοι τον λοιδόρησαν τότε. Τα πρόσφατα γεγονότα το αποκαλύπτουν, η ζωή το αποκαλύπτει ότι παρακολουθούνταν όλη η Ευρώπη. Πάμε λοιπόν για όποιον τολμάει σε εξεταστική επιτροπή και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Αν φταίει οποιοσδήποτε άλλος, να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο Καραμανλής δεν έχει ανάγκη να εξηγηθεί σε κανέναν. Κρίθηκε από το λαό, αποδέχθηκε το αποτέλεσμα, βγήκε από το κάδρο… Έλεος πια!»
Για την εκλογή νέου γραμματέα
«Δεν έχει ξαναγίνει διά βοής. Μόνο μια φορά, με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, επειδή ήταν ένας υποψήφιος. Πρέπει να μπει κάλπη. Πρέπει να στηρίξουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και να σεβαστούμε τους πάντες. Να στηθεί κάλπη και ο καθένας να κάνει την επιλογή του, με δημοκρατικές διαδικασίες. Μέχρι στιγμής ξέρω ότι θα είναι ένας υποψήφιος, αλλά και ένας να μην είναι, πρέπει να στηθεί κάλπη. Καθαρές κουβέντες. Ο καθένας την υποψηφιότητά του και ο καθένας την επιλογή του».