Οριστικοποιούνται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι λίστες με τους 8.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα ενταχθούν στη κινητικότητα, κατά τη συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου.
Ήδη, από τον Ιούλιο έχουν ενταθεί στο πρόγραμμα 4.401 άτομα. Αμέσως μετά θα ακολουθεί το επόμενο «κύμα» καθώς μέχρι το τέλος του 2013 ακόμα 12.500 θα πρέπει να έχουν μπει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Στην σύσκεψη που θα γίνει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών που εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας θα συμπληρωθεί η «λίστα» με τους υπαλλήλους των υπουργείων. Παράλληλα θα συζητηθούν και οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα γίνουν σε ΕΑΣ, ΕΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει στην εξυγίανση των συγκεκριμένων ζημιογόνων ΔΕΚΟ προκειμένου να αποκρατικοποιηθούν.
Οι διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο σύνολο των υπουργείων για την καταγραφή των αναγκών και στη συνέχεια την κάλυψη των θέσεων από τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ποιοι θα ενταχθούν στη λίστα:
Δημοτικοί αστυνομικοί: 3.000
Υπουργείο Παιδείας: 1.500
Υπουργείο Αμύνης: 536
Υπουργείο Υγείας: 1.618
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: 500
Υπουργείο Εργασίας: 600
Υπουργείο Οικονομικών: 548
Υπουργείο Δικαιοσύνης: 39
Υπουργείο Ναυτιλίας: 48
Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού: 360
Υπουργείο Υποδομών: 753
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 130
Υπουργείο Εξωτερικών: 20
Υπουργείο Ανάπτυξης: 100
Υπουργείο Τουρισμού: 220
Υπουργείο Περιβάλλοντος: 100
Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης: 20
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το πρώτο κύμα κινητικότητας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 και κατά τη διάρκειά του 1.862 υπάλληλοι απορροφήθηκαν σε άλλες οργανικές θέσεις του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, ποσοστό 36% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστική), 22% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (καταστήματα κράτησης, δικαστήρια), 20% σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.), 16% σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), καθώς επίσης και στα ΚΕΠ και τις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας.
Η αξιολόγηση – μοριοδότηση του προσωπικού που θα γίνει σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορά μόνο σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.