Αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του νεοναζισμού, που γεννούν οι βάρβαρες πολιτικές έρχεται ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική συγκέντρωση του «Die Linke» στην Φρανκφούρτη, συμπληρώνοντας πως «στην Ελλάδα κινδυνεύει η κοινωνική σταθερότητα και συνοχή».
Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας μαζί με την αντιπρόεδρο του «Κόμματος της Αριστεράς», Σάρα Βάγκενκνεχτ, επεσήμανε πως «η Ευρώπη δεν θα γυρίσει προς τα πίσω. Η Ευρώπη και οι λαοί της θα προχωρήσουν μπροστά».
Απευθυνόμενος στους Γερμανούς, ο κ. Τσίπρας είπε πως από τα χρήματα της «ονομαζόμενης» διάσωσης, το 98% πηγαίνει στα χέρια τραπεζιτών και ολιγαρχών και στην αποπληρωμή τόκων δανεισμού, ενώ μόλις το 1,5% καταλήγει στην πραγματική οικονομία. «Η υποτιθέμενη σωτηρία του ελληνικού λαού είναι στην πραγματικότητα σωτηρία των τραπεζών», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η διαίρεση δεν είναι ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ολιγάρχες.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε μεταξύ άλλων την στήριξή του στην θέση της γερμανικής Αριστεράς για κατώτατο μισθό στα 10 ευρώ ανά ώρα, επισημαίνοντας ότι, αν ο Γερμανός εργαζόμενος ζει αξιοπρεπώς, υπάρχει ελπίδα και για τον Έλληνα εργαζόμενο. «Αν όμως ο Έλληνας εργαζόμενος ζει στην αναξιοπρέπεια, τότε υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσει και ο Γερμανός εργαζόμενος», είπε και καταδίκασε για μία ακόμη φορά τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες, υπογράμμισε, δεν αποτελούν λύση. «Αυτό είναι ψέμα. Η λιτότητα έχει αποτύχει τρεις φορές και πάμε για την τέταρτη. Η λιτότητα ανακυκλώνει την κρίση. Με δάνεια πάνω σε δάνεια δεν υπάρχει λύση», πρόσθεσε.
Μιλώντας για τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, είπε πως δεν έχει κάτι πολύ διαφορετικό να προτείνει, για αυτό και οι ψηφοφόροι επιλέγουν το «αυθεντικό» . Επίσης, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του προέδρου των Φιλελευθέρων, Φίλιπ Ρέσλερ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο γενικότερα, τα σπίτια δεν τα παίρνουν οι κομμουνιστές, αλλά οι τράπεζες.
Η κ. Βάγκενκνεχτ από την πλευρά της, αναφερόμενη στην ελληνική κρίση, υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση σήμερα και σημείωσε ότι τα 200 δισεκατομμύρια των προγραμμάτων θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί σε επενδύσεις. Αναφέρθηκε δε στο κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κάνοντας αναφορά στην Eurobank, η οποία, αν και ανήκει, όπως είπε, στην οικογένεια δισεκατομμυριούχων του κ. Λάτση, έλαβε έξι δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων.