Ο καγκελάριος Σρέντερ επέμενε για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ελπίζοντας ότι η Αθήνα θα ψήφιζε θετικά για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, υποστηρίζει πρώην στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ο καγκελάριος Σρέντερ ήθελε οπωσδήποτε την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και σε αντάλλαγμα ήλπιζε στη θετική ψήφο της Αθήνας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Γκλoμπ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για το τμήμα που χειριζόταν τα θέματα της ΟΝΕ.
Ο κ. Γκλoμπ, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Χανς Άιχελ, προσχώρησε πρόσφατα στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» και, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, το όνομά του βρίσκεται σε ένα από τα πιο «καυτά» έγγραφα της ιστορίας του κοινού νομίσματος, την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πρότεινε το 2000 την ένταξη της Ελλάδας στη νομισματική ένωση.
Όπως αναφέρεται στο σημερινό δημοσίευμα, ο κ. Σρέντερ ήταν εκείνος που επέμενε για την ένταξη της Ελλάδας. «Αυτή ήταν η αυστηρή ανακοίνωση του Σρέντερ. Η Ελλάδα να συμμετάσχει τώρα στην ΟΝΕ. Ούτε ο ίδιος, ωστόσο, δεν περίμενε ότι μια τόσο μικρή χώρα θα δημιουργούσε κάποτε τόσο μεγάλο πρόβλημα» δηλώνει ο κ. Γκλομπ.