Φόβους τόσο για ένα νέο χτύπημα στην ίδια κατεύθυνση με αυτό στο Ν.Ηράκλειο, αλλά και χτύπημα αντεκδίκησης εκφράζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
«Φοβάμαι και ένα νέο χτύπημα στην ίδια κατεύθυνση αλλά και ένα χτύπημα αντεκδίκησης. Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους μεγάλους φόβους μου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η απαρχή ενός σπιράλ τρομοκρατικών επιθέσεων και μιας βεντέτας αίματος που θα σπείρει και πάλι την ανασφάλεια στην κοινωνία», σημειώνει ο υπουργός, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις της δολοφονίας των δύο νεαρών στο Ν.Ηράκλειο, ο υπουργός επισημαίνει ότι «το γεγονός έχει σαφείς πολιτικές προεκτάσεις. Η μη ορθή αντιμετώπισή του μπορεί να λειτουργήσει απολύτως αποσταθεροποιητικά για τη χώρα και τη κοινωνία σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η οικονομία φαίνεται να βρίσκεται στις αρχές της ανάκαμψης και να διαγράφεται μια ελπίδα εξόδου από μια βαθύτατη κρίση».
Αναφορικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ο κ.Δένδιας λέει ότι δεν έχει και δεν θα έχει εμπλοκή στην έρευνα των διωκτικών Αρχών, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία επιχειρησιακού χαρακτήρα.
«Αυτό λοιπόν που μπορώ να σας πω σήμερα, είναι ότι η Αστυνομία αλλά και εγώ προσωπικά στο μέτρο που με αφορά, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συλληφθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στην αποτρόπαια αυτή ενέργεια. Όσοι αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν και να διχάσουν την κοινωνία θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν», σημείωσε.
Για την πρόταση μομφής
«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει απλώς την πλήρη έλλειψη επαφής της με την πραγματικότητα. Ο κ. Τσίπρας, σε μία στιγμή που αναδεικνύονται τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά τα όσα ανέφερε από τις ΗΠΑ, επιλέγει το προπέτασμα καπνού, προσπαθώντας να συσπειρώσει τις αλληλοσπαρασσόμενες και επί παντός διαφωνούσες συνιστώσες του κόμματός του», υπογραμμίζει ο υπουργός.
«Δυστυχώς, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι αυτή είναι η κυρίαρχη προτεραιότητά του και όχι να διατυπώσει μία σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Γενικά, φαίνεται να αντιλαμβάνεται τον δημόσιο διάλογο ως διαγκωνισμό παροχολογίας και κολακείας ομάδων πίεσης, όχι ως νοήμονα συζήτηση για το πώς η χώρα και η κοινωνία μπορούν να επιβιώσουν», συνεχίζει.