Στην αγορά της ισραηλινής PrimeSense, που ειδικεύεται στον χώρο της τρισδιάστατης τεχνολογίας ανίχνευσης κίνησης, προχώρησε η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΒC.
H εν λόγω εταιρεία είναι γνωστή για την ανάπτυξη τεχνολογίας ελέγχου μέσω χειρονομιών η οποία αξιοποιείται στο Kinect της Microsoft, κάτι που πυροδότησε έντονη φημολογία σχετικά με πιθανά σχέδια της Apple πάνω σε ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Η Apple επιβεβαίωσε την συμφωνία, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, το ποσό το οποίο πλήρωσε βρίσκεται μεταξύ 345 και 360 εκατ. δολαρίων.
«Η Apple αγοράζει πού και πού μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας, και γενικά δεν συζητούμε τους σκοπούς ή τα σχέδιά μας» δήλωσε στο AllThingsD εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται εν μέσω μιας περιόδου έντονης κινητικότητας και ενδιαφέροντος όσον αφορά την τεχνολογία ελέγχου μέσω χειρονομιών. Αναλυτές κάνουν λόγο για επέκταση της Apple στον τομέα, μέσω προσθήκης τέτοιου είδους δυνατοτήτων στις συσκευές της, οι οποίες μπορεί μελλοντικά να περιλαμβάνουν και μία τηλεόραση.
Νωρίτερα μέσα στο έτος η PrimeSense είχε αποκαλύψει την πρόοδο που έχει σημειώσει όσον αφορά στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας της σε φορητές συσκευές, συρρικνώνοντας τον αισθητήρα που χρησιμοποιείται στο Kinect, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σε tablet.
To Kinect είναι τεχνολογίας τρισδιάστατης ανίχνευσης κίνησης η οποία δίνει σε ψηφιακές συσκευές τη δυνατότητα παρατήρησης μιας σκηνής σε τρεις διαστάσεις.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογίας τρισδιάστατης ανίχνευσης κίνησης την οποία έχει αναπτύξει δίνει σε ψηφιακές συσκευές τη δυνατότητα παρατήρησης μιας σκηνής σε τρεις διαστάσεις. Όπως αναφέρει, η εν λόγω τεχνολογία αφού παρατηρήσει τις κινήσεις, τις μεταφράζει σε μία «συνεχή ροή εικόνας». Στη συνέχεια, επεξεργάζεται τις εικόνες και τις μετατρέπει σε δεδομένα που επιτρέπουν την αναγνώριση ανθρώπων και την ανίχνευση χειρονομιών τους, τον εντοπισμό αντικειμένων και την ανίχνευση της θέσης τοίχων και πατώματος.
Γενικότερα, δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα «κύμα» αγορών ισραηλινών τεχνολογικών startups από εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας, με δεδομένα της εταιρείας Dealogic να δείχνουν αγορές ύψους τεσσάρων δισ. δολαρίων από το 2012 – και το ποσό αυτό αφορά μόνο σε περιπτώσεις όπου οι συμφωνίες έχουν ανακοινωθεί. Όπως αναφέρει στο CNN ο Ζακ Γουέισφιλντ, στέλεχος της Microsoft στο Ισραήλ, από τις αρχές του 2012 έχουν γίνει εξαγορές αξίας περίπου 13 δισ. «Μέσα στους τελευταίους 18 μήνες ο αριθμός των εξαγορών είναι συγκλονιστικός» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που εμπλέκονται σε τέτοιες συμφωνίες, πέραν της Apple, είναι το Facebook, η Google, η Intel, η Cisco και η ΙΒΜ.