Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα όσα έγραψε την Πέμπτη ο Βηματοδότης, ότι ο Γιάννης Μπουτάρης καταγγέλλει σε επιστολή του ότι ο κ. Φούχτελ δεν κάνει τίποτε σημαντικό όταν ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, αλλά αντιθέτως περνά την ώρα του κάνοντας βόλτες, πίνοντας κρασί, τρώγοντας χταπόδια και προσπαθώντας να μάθει μερικές ελληνικές λέξεις, όπως το… «τάκα τάκα», εξέδωσε σήμερα το Γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συνεργασία των δύο ανδρών «ποτέ δεν ξέφυγε από το θεσμικό επίπεδο» αν και επιβεβαιώνει ότι «η Ελληνογερμανική συνεργασία αυτή τη στιγμή περνάει περίοδο ύφεσης, εξαιτίας των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, ενώ αντίστοιχη περίοδο είχε διέλθει και ενόψει των γερμανικών εθνικών εκλογών».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Μπουτάρη
Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης συμμετέχει στην Ελληνογερμανική Συνέλευση – το φόρουμ διαλόγου των ΟΤΑ Ελλάδας και Γερμανίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών με τον θεσμικό του ρόλο ως δημάρχου, πάντοτε προς όφελος της ελληνικής Αυτοδιοίκησης και των συμφερόντων της.
Γι’ αυτό το λόγο στήριξε και προώθησε τη συμμετοχή στη συνεργασία αυτή των ίδιων των ΟΤΑ δια των θεσμικών και αντιπροσωπευτικών οργάνων τους (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ), από τα οποία ορίστηκε πολιτικός συντονιστής της προσπάθειας. Η άποψη αυτή έγινε αποδεκτή και από τη γερμανική πλευρά.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας δεν παρέλειψε να εκφράσει, όποτε χρειάστηκε, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του, προκειμένου η αυτοδιοικητική συνεργασία των δύο χωρών να φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα για τους ελληνικούς Δήμους.
Κατά τη συνεργασία αυτή, αναπτύχθηκε αλληλογραφία με τους εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που αφορούσαν στη θεσμική βελτίωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και κανένα άλλο θέμα, πόσω μάλλον καταγγελίες της όποιας μορφής.
Η σχέση του Γιάννη Μπουτάρη με τον εντεταλμένο της κ. Μέρκελ, κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ υπήρξε πάντοτε τυπική και δεν ξέφυγε ποτέ από το θεσμικό επίπεδο.
Κατά τα άλλα, η Ελληνογερμανική συνεργασία αυτή τη στιγμή περνάει περίοδο ύφεσης, εξαιτίας των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, ενώ αντίστοιχη περίοδο είχε διέλθει και ενόψει των γερμανικών εθνικών εκλογών.
Συνεπώς προκύπτει η απορία για ποιο λόγο ανακύπτουν δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μάλιστα σ’ αυτή τη χρονική στιγμή.