Απόδοση 2,1% στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025

Σήμερα πραγματοποιήθηκε επιτυχώς δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, με το Ελληνικό Δημόσιο να αντλεί το ποσό των 500 εκατομμυρίων Ευρώ.

Η απόδοση των εντόκων γραμματίων διαμορφώθηκε στο 2,10%.

Το ενδιαφέρον από τους επενδυτές ήταν ιδιαίτερα έντονο, καθώς οι συνολικές προσφορές που υποβλήθηκαν ανήλθαν στα 1.018 εκατομμύρια Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση υπερκάλυψε την προσφορά κατά 2,04 φορές, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των αγορών στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Δε θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι φυσικά πρόσωπα μπορούν να εγγραφούν για ποσά έως 15.000 ευρώ μέχρι αύριο Πέμπτη.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ