Πτωτικά κινούνται αυτή την ώρα οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 1,07% στις 536 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 χάνει 0,9% στις 8.580 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 1% στις 7.836 μονάδες ενώ ο DAX 40 στη Φρανκφούρτη διολισθαίνει κατά 1,01% στις 22.235 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 1,33% στις 37,400 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει πτώση 0,98% στις 13.173 μονάδες.
Η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε, τις τελευταίες ημέρες, πιέσει τους συμβούλους του να γίνουν πιο επιθετικοί όσον αφορά τους δασμούς.
Στην Ασία, οι κύριοι δείκτες έκλεισαν στο “κόκκινο”, με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει κοντά στο 4%, εν όψει του μπαράζ δασμών της Ουάσινγκτον – συμπεριλαμβανομένων των δασμών 25% σε “όλα τα αυτοκίνητα που δεν κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες”.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο NBC News, ο Τραμπ δήλωσε ότι “δεν τον νοιάζει” αν οι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες αυξήσουν τις τιμές τους λόγω των δασμών στα αυτοκίνητα.