Προβλέψεις για εκτίναξη του πετρελαίου στα 300 δολάρια

Πιθανή είναι η εκτίναξη των τιμών στις διεθνείς αγορές πετρελαίου στα 200 έως 300 δολάρια το βαρέλι, στην περίπτωση σοβαρής πολιτικής αναταραχής στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον πρώην Σαουδάραβα υπουργό Πετρελαίου, Σεΐχη Ζάκι Γιαμάνι.

 

Μιλώντας στο Ρόιτερ, ο γνωστός ως «Κύριος Πετρέλαιο», από την εποχή του πετρελαϊκού εμπάργκο του 1973, είπε ότι «αν συμβεί κάτι στη Σαουδική Αραβία, θα πάει στα 200 έως 300 δολάρια. Δεν περιμένω μια τέτοια εξέλιξη προς το παρόν, αλλά ποιος περίμενε αυτά που συνέβησαν στη Τυνησία;»

 

Ερωτηθείς αν είναι πιθανό να καταφέρουν οι ΗΠΑ να μειώσουν την εξάρτησή τους από το σαουδαραβικό πετρέλαιο είπε ότι «από τη δεκαετία του 1950, οι Αμερικανοί πρόεδροι το λένε αυτό».

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε, την προηγούμενη εβδομάδα, μείωση των εισαγωγών πετρελαίου κατά ένα τρίτο, μέσα στη επόμενη δεκαετία.

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ