Τον κατήφορο έχει πάρει το ασήμι καθώς η αύξηση των απαιτήσεων αποθεμάτων και η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, από τον χαλκό έως το πετρέλαιο, ώθησε τους επενδυτές να πουλήσουν τα πολύτιμα μέταλλα. Ο χρυσός οδεύει να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από την εβδομάδα που έληξε στις 27 Φεβρουαρίου του 2009.
Στη Νέα Υόρκη, το ασήμι για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε 4,4% φθάνοντας στα 34,65 δολ. η ουγγιά στις 8:48 π.μ. στη Σιγκαπούρη, ωθώντας τις απώλειες αυτής της εβδομάδας στο 29%, καθώς κινήθηκε πτωτικά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,9% φθάνοντας στα 1.486,88 δολ. η ουγγιά περιορίζοντας τις απώλειες της εβδομάδας στο 4,9%.
Στις 4 Μαΐου το CME Group είπε, ότι, το χαμηλότερο ποσόν μετρητών που πρέπει να κατατεθεί όταν δανείζεται κανείς από χρηματιστές για να διαπραγματευθεί συμβόλαια ασημιού θα αυξηθεί στα 21.600 δολ. ανά συμβόλαιο μετά τις 9 Μαΐου. Το ποσόν είναι υψηλότερα από τα 11.745 δολ. που ίσχυαν πριν από δύο εβδομάδες. Την εβδομάδα που πέρασε η τιμή για ασήμι αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 31 ετών φθάνοντας στα 49,845 δολ. η ουγγιά.
Αυτήν την εβδομάδα το δολάριο των ΗΠΑ ανατιμήθηκε 1,5% έναντι των έξι κυριότερων νομισμάτων του κόσμου, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο σε τέσσερις μήνες. Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές σε ποσοστό 1,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση από τον Μάρτιο, καθώς η αύξηση της ανεργίας και η χαμηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ κατέδειξαν, ότι, η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου κλονίζεται.
Το Μεξικό, η Ρωσία και η Ταϊλάνδη αύξησαν τον Φεβρουάριο τα αποθέματά τους σε χρυσό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ . Οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα αποθέματά τους σε χρυσό για πρώτη φορά σε μία γενιά έναντι του αδύναμου δολαρίου.
Το παλλάδιο υποχώρησε 10% αυτήν την εβδομάδα φθάνοντας τα 714,25 δολ. η ουγγιά, ενώ η τιμή σποτ για πλατίνα σημείωσε απώλειες 4,6%, φθάνοντας στα 1.787 δολ. η ουγγιά.