Στη “δίνη” των πολιτικών εξελίξεων το ΧΑΑ

Ισχυρές πτωτικές τάσεις καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν αναμονή των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

 

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.227,45 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,25 %. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18,240 εκατ. ευρώ.

 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,89%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,42% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,26%.

 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Atebank(+3,57%) και της ΔΕΗ(+0,43%).

 

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Marfin Popular Bank (-3,28%), της Ελλάκτωρ (-2,44%) και της Πειραιώς(-2,00%).

 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Ασφαλειών (+4,00%), της Τεχνολογίας (+2,27%) και της Υγείας (+0,66%).

 

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,55%), των Προσωπικών Προϊόντων (-1,52%) και των Τραπεζών (-1,15%).

 

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 33 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

 

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις +17,24%, Μύλοι Λούλη +8,72%, Τεχνική Ολυμπιακή +4,94% και Δομική Κρήτης +4,48%.

 

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αλκο -8,33%, Ειδησεοφωνική -5,56%, ΕΛΒΑΛ -5,15% και ΕΛΓΕΚΑ-5,00%.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ