Σε επίπεδα προ της πιστωτικής κρίσης του 2008 και της μετέπειτα ευρωπαϊκής κρίσης χρέους έχουν επιστρέψει οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού στα χαμηλότερα επίπεδα 14ετίας να προλειαίνει το έδαφος για νέα έξοδο στις αγορές, για τρίτη φορά από τον Αύγουστο, τότε που η χώρα άφησε πίσω της την εποχή των μνημονίων.
Στη 10ετία(λήξης τον Μάρτιο 2029) η απόδοση υποχώρησε στο 3,41%, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2005, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου να περιορίζεται στις 345 μονάδες βάσης. Η αποκλιμάκωση συνεχίσθηκε και στους βραχυπρόθεσμους τίτλους, με την απόδοση του τριετούς(λήξης το 2022) να υποχωρεί στο 1,71% και την απόδοση της 5ετίας στο 2,22%, ενώ στις αρχές του έτους ξεπερνούσε το 3%. Η απόδοση του επταετούς ομολόγου(λήξης το 2025)περιορίσθηκε στο 2,60%.
Ενδεικτική του ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος -εν όψει και των σχεδίων της κυβέρνησης για νέα ομολογιακή έκδοση- είναι η έντονη συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 38 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 36 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα προσείλκυσε το επταετές, με 11 εκατ. ευρώ.