Κέρδη για τους ασιατικούς δείκτες, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία για την οικονομία της Σιγκαπούρης η οποία συρρικνώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο κατά το β’ τρίμηνο.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,20%, ενώ ο ευρύτερος Topix υποχώρησε κατά 0,14%.
Ο νοτιοκορεατικός Kospi κινήθηκε ανοδικά κατά 0,29%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai κερδίζει 0,44%, ενώ πτωτικά κινείται και ο Shenzen κατά 0,85%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng επίσης σημειώνει άνοδο κατά 0,25%.
Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,29%.
Συνολικά, ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές της Ασίας και του Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κερδίζει 0,11%.
Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στα εμπορικά στοιχεία της Κίνας για τον Ιούνιο ώστε να αντιληφθούν τον αντίκτυπο του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου του Πεκίνου και την Ουάσινγκτον.
Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, οι κινεζικές εξαγωγές αποτιμημένες σε δολάρια υποχώρησαν κατά 1,3% τον Ιούνιο, σε σχέση με έναν χρόνο πριν ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 7,3% το ίδιο διάστημα.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι οι κινεζικές εξαγωγές θα μειώνονταν κατά 2% ενώ οι εισαγωγές θα συρρικνώνονταν κατά 4,5% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
Τον Μάιο, οι εξαγωγές είχαν αυξηθείκατά 1,1% σε ετήσια βάση ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 8,5% την ίδια περίοδο. Το συνολικό εμπορικό πλεονασμα της Κίνας ήταν στα 41,65 δισ. δολ.
Στο μεταξύ, το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης υποχώρησε κατά 3,4% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν.
Η πτώση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν μια αύξηση της τάξης του 0,1% σε τριμηνιαία βάση σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο και πρόκειται για τον πιο αργό ρυθμό αύξησης από το δεύτερο τρίμηνο του 2009 και κάτω από την πρόβλεψη των αναλυτών που έκαναν λόγο για 1,1%.