Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές σήμερα, Παρασκευή.

 

Ταμπλο

 

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες 0,77% στις 390,12 μονάδες με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να ηγείται των απωλειών με ποσοστό 2,9%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX έχασε 1,36% στις 13.114,30 μονάδες, ο αγγλικός FTSE 100 υποχώρησε 0,80% στις 6.546,75 μονάδες και ο γαλλικός CAC-40 διολίσθησε 0,76% στις 5.507,55 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 έχασε 1,46% στις 8.063,10 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με απώλειες 0,97% στις 21.702,16 μονάδες.

΄

Στο επίκεντρο η αβεβαιότητα για Brexit

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Πέμπτη ότι υπάρχει “ισχυρή πιθανότητα” η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς  εμπορική συμφωνία στο τέλος του μήνα, καθώς παραμένουν οι διαφορές σε βασικά ζητήματα.

 

Παράλληλα, στην ενημέρωση των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετέφερε το μήνυμα ότι οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας με το Λονδίνο είναι μικρές. “Η κατάσταση είναι δύσκολη. Τα βασικά εμπόδια παραμένουν. Η πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία είναι μεγαλύτερη… θα φανεί μέχρι την Κυριακή αν η συμφωνία είναι εφικτή”, είπε.

 

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, καθώς η Βρετανία έχει ήδη ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfizer/Biontech, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ σχεδιάζει να οριστικοποιήσει και να χορηγήσει άδεια για έκτακτη χρήση στο εμβόλιο των εταιρειών.

 

Λαγκάρντ: Σοβαροί κίνδυνοι στην οικονομία της Ευρωζώνης

 

Εν τω μεταξύ, η ΕΚΤ επιβεβαίωσε χθες τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αυξάνοντας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κατά 500 δισ. ευρώ στα 1,85 τρισ. ευρώ και επεκτείνοντας το χρονικά, σε μια νέα προσπάθεια να θωρακίσει την Ευρωζώνη από τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας.

 

Στην ομιλία της η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ έκανε λόγο για σοβαρούς κινδύνους στην οικονομία της Ευρωζώνης από το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο παραμένει ανεξέλεγκτο.

Αν και οι εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων είναι ενθαρρυντικές, η πανδημία συνεχίζει να δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στη δημόσια υγεία, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία, τόνισε.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ