Πτώση κατέγραψαν οι ασιατικοί δείκτες παίρνοντας τη σκυτάλη των απωλειών από την Wall Street. Στο μεταξύ, οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδα από το 2014 που άγγιξαν αυτή την εβδομάδα, υποχωρώντας κατά περίπου 2%.
Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,90% ενώ νωρίτερα έφτασε να χάνει 2% και ο Topix1,54%. Τελικά ο ευρύτερος ιαπωνικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,6%, ενώ οι εβδομαδιαίες απώλειες άγγιξαν το 2,6% καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο. Οι μεγαλύτερες απώλειες προκλήθηκαν από τον κλάδο ηλεκτρονικών μετά και το πέρασμα του αμερικανικού Nasdaq σε περιβάλλον διόρθωσης.
Στην Αυστραλία ο ASX 200 έχασε 2,27%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite μειώθηκε κατά 0,84% και ο Shenzhen component κατά 1,13%.
Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi έχασε 0,99%, και έκλεισε σε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων, ενώ στην Ταϊβάν ο Taiex έχασε 1,57%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 0,19%.
Στην αγορά πετρελαίου οι τιμές υποχώρησαν από τα υψηλά οκταετίας. Κατά τις συναλλαγές της Ασίας ανέκαμψαν ελαφρώς από την πτώση κατά 3% που σημείωναν νωρίτερα. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό έχασε 2,17% στα 83,69 δολ/βαρέλι, ενώ το μπρεντ έχασε 2% στα 86,63 δολ/βαρέλι.
Σύμφωνα με αναλυτές της ANZ Bank, το ράλι στο αργό πάτησε λίγο φρένο μετά τη μέτρια αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα.
Παρ’ όλ’ αυτά, η ζήτηση, όπως λένε, παραμένει υψηλή. Η συγκράτηση των τιμών οφείλεται επίσης σε αναφορές ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αυξήσουν την αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων. Ωστόσο, όλο αυτό θα το επισκιάσουν οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί στην προσφορά διεθνώς, όπως αναφέρουν οι αναλυτές.