Τα νομίσματα υψηλότερης απόδοσης, όπως το δολάριο Αυστραλίας και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας, τέθηκαν υπό πίεση από την αρχή της συνεδρίασης σήμερα, έναντι των νομισμάτων που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως το γεν και το αμερικανικό, καθώς η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές, η οποία συνεχίζεται, βαραίνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Το κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων του δείκτη μεταποίησης της Κίνας ο οποίος υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών τον Ιανουάριο, προσθέτοντας στις ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.
Η ζήτηση για τα 10ετή αμερικάνικα κρατικά ομόλογα υποχώρησε στο χαμηλότερο των τελευταίων δύο μηνών χθες, και σήμερα σταθεροποιήθηκε γύρω από αυτά τα επίπεδα, μετά την απόφαση της Fed να μειώσει τον ρυθμό των μηνιαίων αγορών ομολόγων, κατά 10 δισ. δολάρια.
Η σταδιακή μείωση της ρευστότητας από την Fed, ωστόσο, προκάλεσε περαιτέρω αναταραχή στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών όπως η τουρκική λίρα και το ραντ Νοτίου Αφρικής.
Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,35% έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων στο 80,782, ενώ το γεν ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, το δολάριο Αυστραλίας και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας.
Το δολάριο καταγράφει οριακά κέρδη 0,1% έναντι του γεν στο 102,40 ενώ αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω ενίσχυση σε περίπτωση που τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ αποδειχτούν καλύτερα των εκτιμήσεων.
Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Στρετς επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος της CIBC World Markets, τα καλά στοιχεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μπορούσαν να ωθήσουν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υψηλότερα.
Το ευρώ υποχωρεί 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,3620, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης που αναμένονται αύριο Παρασκευή, και τα οποία αναμένεται να είναι αδύναμα, να οδηγήσουν σε ενίσχυση της συζήτησης γύρω από το εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της για να αποκρούσει τις αποπληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία.