Εδώ έχει αρχίσει ήδη η συζήτηση για το αν θα μπουν άλλα επώδυνα οικονομικά μέτρα, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αρνήθηκε να δεσμευτεί.
Εμείς θεωρούμε βέβαιο ότι θα δούμε και άλλα μέτρα, διότι δεν βλέπουμε την άμεση απόδοση των όσων έχουν εξαγγελθεί μέχρι τώρα, δεδομένου μάλιστα ότι κάποιων απ’ αυτά δεν έχει αρχίσει καν η εφαρμογή τους.
Είναι γνωστό ότι το Δημόσιο Έλλειμμα μειώθηκε από τα 36 δις που ήταν το 2009, στα 24 δις το έτος 2010, που σημαίνει ότι το έλλειμμα ζει και βασιλεύει.
Παράλληλα ξέρουμε ότι τα φετινά δημόσια έσοδα εμφάνισαν υστέρηση, παρ’ ότι αφορούσαν στα εισοδήματα του έτους 2010.
Επειδή όμως τα εισοδήματα των φορολογουμένων το έτος 2011 ήταν πολύ μικρότερα από τα εισοδήματα που είχαν το έτος 2010, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι και τα δημόσια έσοδα που θα προέρχονται από φορολογία των μικρότερων εισοδημάτων του 2011, θα εμφανίσουν και εκείνα μεγαλύτερη υστέρηση.
Με δεδομένο λοιπόν ότι υπάρχει δημόσιο έλλειμμα και ότι τα αναμενόμενα έσοδα δεν είναι ικανά να το καλύψουν, η λήψη νέων μέτρων πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Εκτός αν η Κυβέρνηση αποφασίσει πραγματικά να πατάξει την αλόγιστη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
Διότι η μείωση της κρατικής σπατάλης είναι ο περισσότερο ανώδυνος τρόπος για να μειώσεις το δημόσιο έλλειμμα.
Ας καθίσει κάτω ο Πρωθυπουργός να ζητήσει προτάσεις ακόμα και από τους απλούς πολίτες, για το πώς θα μειώσει τις δαπάνες του κράτους, χωρίς να επηρεαστεί βέβαια η λειτουργία της κρατικής μηχανής.
Ας εξοβελίσει τις ρεμούλες και να είναι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά!