Έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που απήλλαξε την ΑΕΚ από την κατηγορία της δυσφήμησης ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων άσκησε ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ομοσπονδίας, Στ. Μπαξεβάνης.
Η υπόθεση θα συζητηθεί ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και η ΑΕΚ, εφόσον καταδικαστεί, προβλέπεται ότι θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 20.000 ευρώ και υποχρέωση ανάκλησης της δήλωσης. Στην απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την από 21/8 ανακοίνωση της ΑΕΚ, στην οποία ασκούσε κριτική στην ηγεσία της ομοσπονδίας για τα φαινόμενα διαφθοράς που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η ΑΕΚ είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να εκφράσει την αξιολογική της κρίση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τα πρόσωπα που ελέγχουν τη διεξαγωγή του. Το δικαίωμα αυτό συνιστά ενάσκηση της ελευθερίας του λόγου και έχει νομικό έρεισμα στο άρθρο 11 του Συντάγματος» και ότι προκύπτει από την πληθώρα των προσκομιζομένων δημοσιευμάτων ότι ο Τύπος βρίθει από δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ με αναφορά, μάλιστα, σε συγκεκριμένα περιστατικά που τυγχάνουν ποινικής αξιολόγησης. Καταλήγοντας, η Επιτροπή Δεοντολογίας αναφέρει ότι: «Η επίδικη ανακοίνωση είναι μεν δυσφημιστική για τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς, πλην όμως το ειδικότερο περιεχόμενό της, αν και οξύτατο, δεν υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο για την έκφραση της άποψης, με συνέπεια να μην προκύπτει ο σκοπός εξύβρισης των θεσμοθετημένων οργάνων της ΕΠΟ».
Την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας είχε χαιρετήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να προκαλέσει θαυμασμό. Είναι μια απόφαση – σταθμός, που δείχνει ότι τα πράγματα σταδιακά θα εξομαλυνθούν στο ποδόσφαιρο. Αυτό έγινε γιατί τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές και λειτουργούν βάσει του νόμου και του κανονισμού. Θεωρώ ότι ακόμα και οι πιο δύσπιστοι που αμφισβητούσαν την απόφασή μας να τοποθετηθούν τακτικοί δικαστές, αντιλαμβάνονται πλέον πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτή η τοποθέτηση τακτικών δικαστών. Πλέον αρχίζει να επέρχεται η εξυγίανση και σταδιακά δεν θα υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας».